Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Lukijalta: Perussuomalaisten olisi pyydettävä anteeksi maahanmuuttajilta

Perussuomalaiset yrittävät jälleen väkinäisesti ratsastaa kuntavaaleissa maahanmuuttajateemalla, vaikka varsinaisia turvapaikanhakijoita on tullut Suomeen vähemmän kuin kertaakaan 2000-luvulla.

Puolue on keksinyt vaaleja varten uuden poliittisen termin, jota he kutsuvat "kuntien rahoitusvajeeksi". Vaje syntyy heidän mukaansa siitä, että maahanmuuttajat saavat enemmän sosiaalitukia kuin maksavat veroja.

Väite ei tietenkään pidä paikkaansa. Puolue ottaa laskelmissaan huomioon ainoastaan palkka- ja yrittäjätulot, mutta jättää tarkoituksella täysin huomioimatta sosiaalimaksut ja kulutusverot.

Suomi keräsi veroja vuonna 2019 seuraavasti: tuloveroja 35,47 miljardia, kulutusveroja 34,07 miljardia (ALV, energia, alkoholi, tupakka yms.) ja sosiaaliturvamaksuja 28,29 miljardia eli yhteensä lähes 102 miljardia euroa.

Koska Kela eli valtio maksaa perussuomalaisten mainitsemat sosiaalituet, silloin myös maahanmuuttajien maksamat kulutusverot on otettava huomioon. Näin ollen väite kuntien rahoitusvajeesta ei pidä paikkaansa.

Paheksun syvästi Halla-ahon tarkoitushakuista vääristelyä, jolla pyritään vaalimenestyksen saamiseksi mustamaalaamaan heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Perussuomalaisten olisi syytä pyytää anteeksi maahanmuuttajilta.

Keskitytään tekemään yhteistyössä Kotkasta hyvä meille kaikille.

Petri Rissanen

kuntavaaliehdokas (vas.), Kotka

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka