Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta: Erä- ja luontokulttuurimuseon saaminen Pyhtäälle olisi koko Kymenlaakson yrittäjille hieno asia

Suomeen ollaan perustamassa uutta luonnon virkistyskäytöt laajasti yhdistävää museota, Erä- ja luontokulttuurimuseota.

Tavoitteena on luoda Suomeen kansainvälisesti merkittävä metsästyksen, kalastuksen, luonnontuotteiden keräilyn, retkeilyn, luonnon virkistyskäytön ja sen kestävän hyödyntämisen kokemisen ja esittelyn keskus. Uuden museon tavoitteena on 100 000 kävijää vuodessa ja viiden miljoonan euron vuotuiset aluetaloudelliset vaikutukset.

Pyhtään kunta on toiminut aktiivisesti asiassa ja osoittanut kiinnostuksensa tavoitella museota Kymenlaaksoon.

Pyhtään hakemuksen taakse on asettunut koko Kotkan–Haminan seutu sekä Uudeltamaalta Loviisan kaupunki ja Myrskylän kunta. Myös maakunnan yrittäjäjärjestöt ovat asettuneet tukemaan hanketta.

Museohankkeella olisikin merkittäviä vaikutuksia koko Kymenlaakson matkailu- ja palveluyrityksille. Pyhtää ja Kymenlaakso ovat sijainnillisesti loistavalla paikalla, tunnin päässä Helsingistä ja parin tunnin päässä Pietarista.

Me Kouvolan ja Kymen Yrittäjien edustajina haluamme antaa kaiken tukemme hankkeelle. Sen toteutuminen olisi koko Kymenlaakson yrittäjyydelle erinomaisen hieno asia. Katsomme, että myös Pohjois-Kymenlaakso monipuolisine matkailupalveluineen hyötyy tästä kokonaisuudesta.

Siellä missä on liikettä, on aina elämää ja yrittäjyyttä. Toimitaan yhteistyössä koko Kymenlaakson hyväksi.

Jari Liikkanen, puheenjohtaja, Kouvolan Yrittäjät

Ville Helander, varapuheenjohtaja ja talousneuvos, Kymen Yrittäjät