Lukijalta: Kuntavaalien siirto iskee vasten demokratian kasvoja

Haminan Perussuomalaiset tyrmää tehdyn linjauksen vaalien siirtämisestä, jota perustellaan terveysturvallisuudella. Oikeusministeriö on vedonnut THL:n laskentamalleihin, joita itse THL:kin on ehtinyt jälkeenpäin kommentoimaan, että kyse on vain laskuharjoituksesta.

Oikeusministeri perusteli linjausta tietokonemallinnusten taustamateriaalin uhka-arviolla, jonka mukaan huhtikuussa päivittäinen tartuntamäärä olisi jopa yli 11 000 kun tällä hetkellä pyöritään 700 tartunnan ympärillä. Luku on käsittämätön ja ajoitus vielä käsittämättömämpi.

Kuin tilauksesta THL tarjoaa hallituspuolueille koronan varjolla syyn siirtää vaaleja eteenpäin. Mitä takeita on siitä, että tilanne kesäkuussa olisi terveysturvallisempi kuin se olisi huhtikuussa?

On aiheellista kysyä, miksi ehdokaslistojen jättämistäkin siirretään – eli aikaa ehdokashankinnalle annetaan lisää. Sille tuskin on olemassa epidemiologista perustetta, kuten vaalipäivän siirtoa on perusteltu. Kävikö niin, että tietyt puolueet huomasivat tarvitsevansa lisäaikaa ehdokashankintaan?

Perussuomalaiset ovat olleet historiallisessa ehdokasasettelutahdissa ja nyt ei voi olla pohtimatta sitä, että pyritäänkö tällä vaaliensiirtotempulla tasaamaan tilannetta.

Hallituksella on ollut vuosi aikaa valmistella terveysturvalliset vaalit. Vielä joulukuussa oikeusministeriö linjasi, että vaalit voidaan järjestää.

Jos terveysturvallisia vaaleja ei pystytä huhtikuussa järjestämään niin hallitus on todella pahasti epäonnistunut tehtävässään. Jos ennakoidaan, että tautitilanne on huhtikuussa niin paha kuin esitetään, niin silloin hallitus on totaalisen epäonnistunut pandemian torjunnassa.

Haminan Perussuomalaiset jatkavat vaalityötä suunnitelmien mukaan ja tavoite Haminan suurimman puolueen asemasta pysyy, pidetään vaalit milloin hyvänsä.

Haminan Perussuomalaiset ry hallituksen puolesta

Antti Pakkanen

Hallituksen puheenjohtaja

Janne Nyholm

Hallituksen sihteeri

Siirry vaalikoneeseen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka