Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdistä paras luonto, kulttuuri ja ruoka – Liettua osoittaa, että se tarjoaa kaikkea

Liettua on matkakohde, joka tarjoaa upeaa luontoa, rikasta kulttuuria sekä herkullista ruokaa ja juomaa. Halusitpa sitten tutustua aitoon eurooppalaiseen kaupunkiin tai uppoutua luontoon, Liettua tarjoaa jotakin jokaiselle matkailijalle.

Mainos | Liettua on Euroopan kätketty helmi, joka on onnistunut imemään itseensä runsaasti vaikutteita säilyttäen samalla oman kulttuurinsa. Nyt sillä on satoja tarinoita ja kokemuksia kerrottavana muulle maailmalle aina viehättävistä vanhoista kaupungeista kauniiseen rannikkoon. Tämä välillä unohdettu maa tarjoaa ainutlaatuisen matkailukokemuksen, jossa yhdistyvät upea luonto, rikas kulttuuri ja maistuvat herkut.

Maa on kooltaan pieni, mutta se on täynnä kauniita kaupunki- ja luontokohteita ja tunnettu paikallisten vieraanvaraisuudesta. Vaikka Liettuassa on kauniita maisemia ympäri vuoden, kesämatkailijoita sinne houkuttelevat erityisesti rehevä kasvisto ja jatkuva kaupungin vilinä. Tässä on pieni kurkistus siihen, mitä tässä kätketystä Baltian helmestä löytyy.

Luonnon ystävän paratiisi

Liettua on synonyymi smaragdimetsille, kristallinkirkkaille järville ja monille luonnon ihmeille. Maassa on myös tuhansia järviä, kesytöntä luontoa ja metsiä, jotka muodostavat kolmanneksen sen pinta-alasta, ja vierailijoille tarjotaankin heidän matkansa aikana monia tapoja irtautua arjesta ja kokea yhteys erämaahan.

Maassa on neljä kansallispuistoa. Yksi niistä on Kuurinkynnäs – pitkä, kapea maakaistale, joka erottaa Itämeren Kuurin laguunista – joka on Unescon maailmanperintökohde. Se tarjoaa valtavia hiekkadyynejä, jotka tuovat mieleen toisen planeetan, tuoksuvia mäntymetsiä ja sinilippurantoja. Sinilippu on eurooppalainen tunnus, joka kertoo rannan ympäristöystävällisyydestä, puhtaudesta ja turvallisuudesta.

Aukštaitijan kansallispuistossa useat purot yhdistyvät satoihin maan peittäviin järviin ja tarjoavat upeita mahdollisuuksia vesimatkailuun, kun taas korkeat kukkulat toimivat näkötorneina ympäröivälle alueelle.

Kulttuurin sulatusuuni

Liettuan kulttuuria voidaan kuvata odottamattomaksi sekoitukseksi useita eloisia perinteitä, ihanteita ja vaikutteita. Sen monimuotoisuus juontaa juurensa Liettuan suurruhtinaskunnan monietnisestä menneisyydestä. Vaikka liettualaiset hyväksyvät lukemattomia vierailijoiden, ammattien, yhdistysten ja kulttuurivaihdon tuomia vaikutteita, he ovat ahkerasti suojelleet perinteisen kulttuurinsa komponentteja, jotka ovat määrittäneet heidän identiteettiään vuosituhansien ajan. Nykyään taiteen, teatterin ja arkkitehtuurin kautta menneisyys ja tulevaisuus sulautuvat ainutlaatuiseksi kulttuurin sulatusuuniksi.

Suurimmat kaupungit – mukaan lukien pääkaupunki Vilna, toiseksi suurin kaupunki Kaunas ja huoleton satamakaupunki Klaipėda – ylpeilevät gallerioilla, joissa on esillä perinteistä, maan historiaa heijastelevaa liettualaista taidetta, mutta myös nykyaikaisia installaatioita. Muista matkallasi ihailla ainutlaatuista, kaikkialta löytyvää arkkitehtuurin yhdistelmää upeasta barokista ja salaperäisestä gotiikasta sotien väliseen art decoon.

Liettua on myös kuuluisa perinteisistä festivaaleistaan, kuten Kaziukas-messuista ja Joninės-festivaaleista, jotka houkuttelevat vierailijoita ympäri maailmaa.

Älä vaeltele tyhjällä vatsalla

Liettualainen ruoka on runsasta ja herkullista – lohturuoka on täällä kansallisruokaa. Liettualainen keittiö tunnetaan parhaiten luonnollisuudesta, muinaisista ruoanlaittoperinteistä, jotka tarjoillaan uusilla tavoilla, ja estetiikasta, jota ilman täällä ei aamiaista, lounasta tai illallista voida edes kuvitella.

Paikallisten eniten rakastamia ruokia ovat esimerkiksi šaltibarščiai (kirkkaan pinkki, kylmä punajuurikeitto) ja cepelinai (lihatäytteiset perunanyytit). Keskiaikaisessa Trakain kaupungissa nautitaan kibinai-leivonnaisia, jotka sisältävät erilaisia täytteitä vasikanlihasta kaaliin. Tämä on ikoninen ruokalaji, jonka juuret ovat karaiimikulttuurissa. Lisäksi monet pienet panimot tarjoavat ainutlaatuisia ja maukkaita oluita, joita on pakko kokeilla.

Liettualainen ateria ei pääty ennen makeaa jälkiruokaa, joka viimeistelee herkuttelun. Šakotis, jota kutsutaan myös puukakuksi, on useimpien paikallisten suosiossa. Tämä kulinaarinen ihme leivotaan avotulella, aivan kuten varraspaisti. Maassa on jopa Šakotis-museo, jossa sinua opastetaan leipomaan sellainen itse!