Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirsitalon arvo nousee asuessa – Jouni Pitkänen auttaa oikeisiin valintoihin K-Rauta Kotkassa

K-Raudan omaan mallistoon kuuluva Kimara-hirsirakennus on monin tavoin viisas valinta. Ekologinen hirsi on hyvä hengittää, se pitää pintansa aikaa vastaan ja talon arvo vain kohoaa, kun siinä asutaan.

Mainos | Kymenlaakson Kimara-hirsitalojen myyjä Jouni Pitkänen kertoo, että paremman sisäilman hirsitalo on kauaskatseinen ja kannattava valinta myös investointina. Vaikka hirsitalon hinta laudoista rakennettuun puutaloon verrattuna kirpaisee aluksi noin viidenneksen enemmän, niin hirren valinneella ovat pullat hyvin uunissa.

– Hirsitalon arvo nousee joka vuosi noin kolme prosenttia. Eli jos ostat hirsitalopaketin, voit todennäköisesti myydä sen myöhemmin kalliimmalla, ja tietysti ostaa sitten isomman hirsitalon, Pitkänen veistelee.

Miehellä on takana sen verran pitkä matka rakentamisen maailmassa, että asioihin on tullut runsaasti perspektiiviä. Pitkänen on toiminut neljän vuosikymmenen aikana keittiökalusteiden suunnittelijana, yrittäjänä ja viimeiset kolme vuotta Kimara-hirsitalojen myyjänä.

– Keittiökalustemenneisyydestä on paljon hyötyä nykyisessä työssäni, sillä keittiö on kodin sydän. Pystyn nopeasti hahmottamaan asiakkaan kanssa keskustellessa, millainen keittiö sopisi heidän tarpeisiinsa. Sekin etu meillä K-Raudassa on, että kaikki tarvittavat hankinnat voi tehdä samasta paikasta, hän lisää.

Jos suunnittelee rakentamista, niin ei todellakaan pidä enää aikailla.

Parasta aloittaa nyt

Rakentamisen suhdanteet ovat viime aikoina kokeneet melkoisia myrskyjä, mutta Pitkänen ei pienestä hetkahda. Hänellä on niin monta lamaa ja nousukautta elettynä, että ammattilainen kehottaa toimimaan heti.

– Jos suunnittelee rakentamista, niin ei todellakaan pidä enää aikailla. Kannattaa aloittaa nyt, sillä puolen vuoden päästä kaikki on taas kalliimpaa. Me pystymme antamaan puolen vuoden hintatakuun, näin asiakas tietää, mitä oma hirsitalo tai hirsihuvila tulee maksamaan, hän vakuuttaa.

Pitkänen myy suomalaista hirttä – Kimaran hirsitaloja, huviloita ja rantasaunoja. Hengittävä ja energiatehokas hirsirakennus sopii modernien nurkkaratkaisujen ansioista myös kaupunkiasumiseen.

– Hirsi on nyt suosittu rakennusmateriaali. Kyselyjä tulee paljon ja monet niistä johtavat myös kauppoihin, hän iloitsee.

Suunnittelupalaverilla hyvään vauhtiin

Kevät on perinteisesti vilkasta rakennusaikaa. Kun paras myyntitykki, aurinko, alkaa lämmittää, monen tulevan rakentajan hormonit alkavat hyrräämään. Hyvän alkusysäyksen isolle projektille saa K-Rauta Kotkasta.

– On hyvä ottaa ensin yhteyttä minuun, niin tehdään yhdessä alustava suunnitelma tulevasta rakennuksesta. Sen kanssa on helpompi mennä sitten rakennusviranomaisen puheille, kun on kättä pidempää apuna.

Budjetista on uskallettava keskustella avoimesti, sillä se määrittää niin paljon. Haaveita ja pilvilinnoja saa toki jokaisella olla, mutta niiden varaan ei voi rakentaa. Ammattilainen pystyy loihtimaan pienemmälläkin budjetilla perheelle omannäköisen ja realistisen hirsiunelman.

– Jokainen hirsitalo ja -huvila on omanlaisensa, aina siihen peruspakettiin tulee jotain muutoksia.

Kannattaa toimia nopeasti, sillä nyt myymme jo kesäkuun toimituksia. Vielä ehtii tilata vaikka uuden rantasaunan juhannukseksi, Pitkänen vinkkaa.

– Rohkeasti vaan pyytämän tarjouksia projekteista, kannustaa Kotkan K-Raudan kauppias Tuomas Kotisalo.