Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Monipuolinen ja sopivasti haasteellinen työ mukavin työsuhde-eduin” – KotkaTecin työporukka etsii uusia työkavereita. Sähköalan asiantuntija, hae urallesi uutta suuntaa nyt!

Samalla ammattinimikkeellä työskentelevällä tehtävät voivat vaihdella suuresti työpaikasta riippuen. Laajaa asiakaskuntaa palveleva KotkaTec tarjoaa monipuolisen työympäristön ja mukavat työkaverit. Työhyvinvoinnista huolen pitävät kattavat terveyspalvelut ja kannustavat liikuntaedut. Henkilökohtainen koulutussuunnitelma antaa raamit tietotaidon kasvattamiselle. Jatko on omasta aktiivisuudesta kiinni. Nyt yrityksen leipiin haetaan uusia sähköalan ammattilaisia. Otatko haasteen vastaan?

Mainos | Pääasiassa teollisuuteen suunnattuja sähkölaitteistojen käytönjohto-, huolto- ja kunnossapitopalveluita sekä projektinhoito- ja asiantuntijapalveluita tuottava KotkaTec on Karhulassa toimiva, paikallinen sähköalan ammattilaisen työllistäjä. Laajaan palveluvalikoimaan kuuluu myös kiinteistöjen ja talotekniikan sähköistystöitä sekä sähköinfrastruktuurin rakentamista kohteisiin.

Viime vuonna Sähköpalvelu Hämäläisen yrityskauppojen myötä uudelleen nimetty Kotkan Energian tytäryhtiö KotkaTec nivoo yhteen kattavan sähköalan palvelutarjonnan. Yritys palvelee asiakkaita aina valokuitu- ja automaatioasennuksista keskijänniteasennuksiin ja kaikkiin sähkötöihin siltä väliltä.

Monipuolisten tehtävien ja kasvaneen palvelutarjonnan myötä yrityksen työntekijöille on jatkuvasti tarjolla uutta opittavaa. Työn ohessa on mahdollisuus kehittyä varsinaiseksi moniosaajaksi.

– Vuosittaisissa kehityskeskusteluissa jokaiselta kysytään, mitä hän haluaisi oppia, työjohtaja Tommi Pekkola kertoo.

– Näissä henkilökohtaisissa keskusteluissa jokaiselle laaditaan koulutussuunnitelma, jonka mukaan edetään koulutustarpeita kartoittaessa. Osallistuminen on omasta kiinnostuksesta ja halukkuudesta kiinni, huoltoteknikko Jukka Marttila jatkaa.

Näillä KotkaTecin ammattilaisilla on molemmilla takanaan jo reilun parinkymmenen vuoden työkokemus erilaisista sähköalan tehtävistä. He arvostavat KotkaTecin kouluttautumismahdollisuutta ja ovat suorittaneet työnsä ohessa erilaisia koulutuksia, joiden myötä myös yritys on saanut lisää sertifikaatteja tarjontaansa. Erikoisosaamisen kartuttaminen palvelee niin työnantajaa kuin työntekijää itseään.

– Mitä enemmän osaa, sitä enemmän tarjoutuu mahdollisuuksia, Pekkola kiteyttää.

Hän muistuttaa, että kaikkien ei toki tarvitse osata kaikkea. Erikoistuminen tiettyihin osa-alueisiin oman kiinnostuksen mukaan riittää.

Työ koostuu itsenäisestä sekä työpareittain tehtävästä työstä

Reilusta kahdestakymmenestä sähköalan ammattilaisesta koostuvassa työyhteisössä eri kokoluokan projektit sanelevat työskentelytavan. Pienemmät vikakorjaukset ja asennukset hoituvat yhden miehen voimin, mutta pääsääntöisesti kentällä työskennellään pareittain.

– Muutaman tunnin hommasta useamman vuoden kestäviin teollisuuden isompiin projekteihin, Marttila tarkentaa.

Hyvällä huumorilla yhteistyö sujuu ja hommat etenevät aikataulussa. KotkaTecillä tekijöiden vahvuudet tunnistetaan. Työkohteet valitaan toki ammatillisen pätevyyden, mutta myös persoonan mukaan.

– Tavoitteena on aina löytää jokaiseen hommaan siihen parhaiten sopivat tekijät, Pekkola kertoo.

Marttila korostaa työporukan yhteishengen merkitystä työn motivaattorina.

Kattavaa huolenpitoa

Työssä viihtyvyyteen vaikuttaa moni asia. KotkaTecilla huolehditaan niin työvälineiden huoltamisesta kuin henkilöstön huomioimisesta.

Ajantasaisilla ja tarkoituksenmukaisilla työvälineillä on myös suuri merkitys.

– Kaikki tarvikkeet, mitä työssä tarvitsee, on aina saatu. Huoltotarvetta kysellään säännöllisesti. Työnteko on mukavaa hyvillä välineillä, toteaa Pekkola.

Pekkola arvostaa Kotkan Energian kokonaisvaltaista huolenpitoa henkilökunnasta. Smartumin setelit mahdollistavat hänelle kuntosali- ja uintikäynnit ja pian saapuva työsuhdesähköpyörä tulee varmasti lisäämään vapaa-ajan pyöräilyä. Marttilankin 20 kilometrin työmatka taittuu hiljattain saapuneella sähköpyörällä mukavasti. Työterveyspalvelut ovat laajemmat kuin monilla muilla.

Myös työntekijöiden henkilökohtaiset menot ovat hyvin usein soviteltavissa, ja työaikapankki mahdollistaa liukumien fiksun käytön.

Omatoiminen tiimityöntekijä hakusessa

– Tuotamme palveluita asiakkaita varten. Yhteistyökyky ja joustavuus ovat tärkeitä homman toimivuuden kannalta asiakasrajapinnassa ja myös oman porukan kesken, Marttila kuvailee.

Tärkeiksi piirteiksi KotkaTecin tuleville sähköalan ammattilaisille Marttila ja Pekkola nimeävät oma-aloitteisuuden, joustavan yhteistyökyvyn sekä taidon työskennellä tehtävästä riippuen itsenäisesti, mutta myös tiimissä. Työtehtäviä kun on laidasta laitaan.

– Kannattaa tuoda rohkeasti oma erikoisosaaminen ja halu oppia lisää esiin, Pekkola kannustaa.

Mukavassa porukassa voikin sitten vierähtää useampi tovi, konkarit nauravat.

Tutustu lisää monipuolisiin mahdollisuuksiin: KotkaTec