Mainos: Stemma Strömberg

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

”Kohtalaisen pitkiä asiakassuhteita” Tiesitkö, että haminalaisen kalusteliike Strömbergin historia ulottuu 20 -luvulle saakka? Kolmannen polven huonekalukauppias rakensi jo 8-vuotiaana sängyn

Kotimaisuus on Haminan Stemma-huonekaluliikkeen kauppiaalle lähellä sydäntä. Yrittäjyyteen hän kasvoi ukin ja mummin sekä isänsä jaloissa: heti kun ruuvimeisseli pysyi kädessä, hän oli apuna kiinnittämässä vetimiä lipastoihin ja kaappeihin. Vuosikymmenten muutokset kestäneen huonekaluliikkeen vahvuus on aina ollut ammattitaitoinen henkilökunta.

Haminan Stemma Strömberg on yksi Suomen suurimmista Stemma - myymälöistä. Tuomas Strömberg on jatkanut isovanhemmiltaan ja isältään perimäänsä huonekalukaupanpitoa. Rehti mies arvostaa kotimaisuutta ja laatua.

Mainos | – Vuosi sitten vein nojatuolin asiakkaalle. Hän esitteli vanhaa ruokapöytää, jonka ukkini oli toimittanut samaan taloon 30-luvun alkupuolella.

Haminalaisella vuonna 1929 perustetulla huonekaluliikkeellä on sukupolvien ylittäviä ”kohtalaisen pitkiä ”asiakassuhteita. Yhtä pitkiä kuin itse yritys.

– Ja se, jos mikä, on upeaa, Stemma Strömbergin huonekalukauppias Tuomas Strömberg kertoo.

Asiakkaiden palvelemisesta ei olla vuosien saatossa tingitty. Tarpeen mukaan huonekalut kootaan valmiiksi, kuljetetaan asiakkaan luo ja samalla viedään vanhat kalusteet kierrätykseen. Yksilöllisen palvelun merkitys on kasvanut ja kasvaa edelleen.

”Umpipuiset Anttiinan valmistamat tuotteet ovat hyvä esimerkki kotimaisista laatutuotteista”, Strömberg kertoo.

Haminan Stemman vahvuus onkin asiakkaita palveleva henkilökunta.

– Näin on ollut aina ja näin tulee olemaan, niin uskon.

Yksityisten kauppiaiden omistamaan Stemma-ketjuun hän on tyytyväinen. Leveämmät hartiat helpottavat markkinointia ja hankintoja tuoden volyymia ja voimaa.

– Laadukkaita tuotteita on ilo myydä eteenpäin.

Kaikki muuttuu kaiken aikaa

Huonekalualalla 90-luvulta saakka toiminut kauppiassuvun jatkaja on seurannut alan muutosta aitiopaikalta. Tavarantoimittajat ovat 30 vuoden aikana vähentyneet kolminumeroisesta määrästä alle kahteen kymmeneen. Pudotus on valitettavasti osaltaan koskenut myös kotimaisia toimittajia. Strömberg on kuitenkin periaatteen mies ja pystyy itse vaikuttamaan valinnoillaan.

– Ilokseni voin todeta, että kotimaisuusaste myymissämme tuotteissa on ollut voimakkaassa kasvussa.

Tuomas suosittelee sohvaa valitessa panostamaan päälliskankaan valintaan. ”Kangas vaikuttaa suoraan kestävyyteen ja huollettavuuteen”. Tyynyillä ja matoilla on helppo päivittää tunnelmaa.

Kauppiaalle tärkeät arvot; kestävyys, kotimaisuus ja helppohoitoisuus, näkyvät huonekaluliikkeen valikoimassa. Vaikka suurin osa tuotteista tulee ketjun kautta, jää liikekohtaisille tuotteille tilaa. Myös mallikalusteiden päälliskankaat voi itse valita.

– Esimerkiksi sohvan kankaaseen kannattaa hiukan panostaa, silloin se on yleensä kestävämpi sekä helpommin huollettavissa.

Ja sisustuksen freesaaminen tai sesonkiin päivittäminen onnistuu pienin valinnoin, värimaailmaa muuttamalla. Maalitelaan ei tarvitse välttämättä tarttua.

– Jo mattojen, verhojen ja koristetyynyjen värityksillä saadaan loihdittua esimerkiksi jouluista tunnelmaa. Mattojen lisäksi meiltä löytyy myös laaja Marimekko -tuotteiden myymälä, Tuomas vinkkaa.

Sisustajana Tuomas on omien sanojensa mukaan ”keski-konservatiivinen”.

– Pidän selkeydestä, mutta selkeäänkin sisutukseen pitää sisältyä joitakin; esimerkiksi pieniä väriläiskiä tai raflaavia yksityiskohtia.

”Stemmassa arvostamme suuresti hyvää ja laadukasta unta. Kotimainen Hilding on laajan sänkymallistomme selkäranka. Valikoimissamme on lisäksi huippulaadukkaita norjalaisia Jensen-sänkyjä.”

Stemma Strömberg

Palvelevaa huonekalukauppaa jo vuodesta 1929.

Mannerheimintie 9, Hamina

p. 05 230 3888

stemma.hamina@stemma.fi

Instagram

Facebook