Mainos: Karhulan Helmi

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Sadat kilometrit ja neljä vuotta etäsuhdetta eivät lannistaneet Jasminin Ja Tomin rakkautta – Karhulan Helmestä valittujen kihlasormusten piti olla yhtä ainutlaatuisia kuin pariskunnan suhteenkin

Oli kyse sitten kihlauksesta tai kosinnasta, jokainen päätös ansaitsee omannäköisensä symbolin, joka sinetöi kahden toisiaan rakastavan ihmisen tarinan.

Kihloihin meno oli Tomille ja Jasminille luonnollinen ratkaisu, kun pariskunta vihdoin pääsi vuosia kestäneen etäsuhteen jälkeen saman katon alle.

Mainos | Jasmin ja Tomi tapasivat toisensa Karhulan lukiossa vuonna 2014. Yhteinen vuosiluokka ja kaveripiiri olivat alkusysäys tutustumiselle. Suhde syveni, kun Jasmin pyysi Tomia parikseen vanhojentansseihin, ja Tomi sen jälkeen vuorostaan Jasminia pelaamaan hänen kanssaan shakkia.

- Kouluvuoden loputtua emme halunneet odottaa seuraavan lukuvuoden alkua, että nähtäisiin, vaan päätettiin seurustelun aloittamisesta, pariskunta muistelee.

Lukiota seuraava opiskelu erotti Jasminin ja Tomin neljäksi vuodeksi, kun Tomi alkoi suorittaa lakiopintoja Rovaniemellä ja Jasmin opiskella kuvataiteita Imatralla.

Parisuhde kuitenkin jatkui, ja lopulta nuoret päätyivät vihdoinkin saman katon alle, kun Jasmin muutti Rovaniemelle saatuaan omat opintonsa Imatralla päätökseen. Silloin heräsi ajatus kihlautumisesta.

Lukuisista malleista ja materiaaleista löytyy omannäköinen sormus ihan jokaiselle.

Oman jutun etsintä

Alusta asti oli selvää, että kihlasormuksen symbolinen arvo oli nuorelle parille merkittävä. Oli tärkeää, että sormukset olisivat samanlaisia, ja että tyyli miellyttäisi kumpaakin yhtä lailla. Kummallakaan ei kuitenkaan ollut kovin paljon tietämystä sormuksista, niiden käytettävyydestä tai mahdollisista rajoituksista, joten etsintä alkoi netistä.

- Haluttiin kuitenkin ehdottomasti nähdä mallit luonnossa ja sovittaa sormeen, pariskunta tähdentää.

Verkkokauppa ei siis tullut kysymykseen. Sitä paitsi ainoastaan netissä myyvien yritysten asiakaspalaute vaikutti usein ristiriitaiselta, jolloin sormuksia etsivät nuoripari ei oikein tiennyt, mitä uskoa.

- Malleja oli valtavasti. Pää meni pyörälle, ja kaikki alkoivat näyttää jokseenkin samanlaisilta. Huomattiin myös, että värit ja muodot olivat ylikorostuneita tuotekuvissa. Myös mittasuhteiden hahmotus oli vaikeaa.

Myymälöissä käynti avasi pariskunnan silmät esimerkiksi uusille materiaali- ja mallivaihtoehdoille. Pariskunta sai sormuksista uutta tietoa kiertäessään läpi miltei kaikki Kotkan kultasepänliikkeet. Palvelu vaihteli.

- Peruskysymykset, joita olimme itsekin jo miettineet, esitettiin oikeastaan kaikkialla, mutta lisäinformaatiota annettiin harvemmassa paikassa.

Lähtökohtana kihlasormusten hankkimiselle oli valkokulta, joka värinä miellytti Tomia ja Jasminia keltakultaa enemmän. Myös timanttileikattu pinta kiinnosti.

Kivijalkaliikkeestä parasta palvelua

Lopulta Jasmin ja Tomi päätyivät hankkimaan sormukset perinteikkäästä, yli 30 vuotta toimineesta kivijalkaliikkeestä, Karhulan Helmestä.

- Palvelun asiantuntijuus ja tietous, joka kumpusi kauan alalla toimimisesta, korostui. Meille annettiin paljon lisäinformaatiota kysymättä, Jasmin ja Tomi sanovat.

- Esimerkiksi mitä materiaalien ja pintastruktuurien suhteen pitäisi huomioida käytettävyyden ja huollon näkökulmasta.

Kun Jasmin ja Tomi olivat käymässä Karhulan Helmessä, liikkeessä sattui olemaan paikalla juuri suuren kihlatalon edustaja esittelemässä uusia malleja.

- Kyseisen firman sormuksiin olimme jo aiemmin kiinnittäneet huomiota netissä.

Mallin näkeminen ja kokeilu vahvisti molempien näkemyksen siitä, että nyt oli oikea sormus löytynyt.

- Siinä yhdistyi kivasti kiiltävä ja matta sekä tekstuuri.

Jasmin ja Tomi jäivät vielä miettimään hetkeksi, ja tutkivat kännykällä napattuja kuvia sovittamistaan sormuksista. Netistä kuvia ei olisi voinutkaan löytää, sillä kyseessä oli niin uusi malli.

Sormusostoksille lähtiessään Tomilla ja Jasminilla oli jo mietittynä alustava budjetti. Tärkeintä oli kuitenkin löytää juuri oikeat sormukset.

Koruala kehittyy muiden alojen mukana

Karhulan Helmen yrittäjä Päivi Leijamaa on todistanut pitkällä urallaan lukuisten pariskuntien kihla- ja vihkisormusten hankintaa. Joillekin sormusten hankinta voi olla hetken mielijohde, toiset suunnittelevat sen hyvinkin perusteellisesti. Ihanteellista on, että kukin pariskunta löytää oman juttunsa, omanlaiset sormuksensa.

Vuosien varrella koruihin liittyvä teknologia on edistynyt yhtä lailla muun maailman kanssa.

- Muualta teollisuudesta rantautuu osaamista meidän alallemme. Esimerkiksi titaani tuli ensin avaruusteknologiaan, kirurgiaan, kelloihin – ja lopulta sormuksiin.

- Ennen hintaluokat olivat käytännössä kulta ja hopea, nyt siihen väliin on tullut vaikka mitä.

Sormuksia tehdään niin kullasta, hopeasta, platinasta, titaanista, teräksestä kuin zirkoniumistakin, jota saa sekä mustana että harmaana. Tai sitten voi valita punakullan, seosmetallin, jossa on mukana kuparin hehkua.

Leijamaa muistuttaa, että myös jokaisen pariskunnan lompakolle löytyy ratkaisu. Kihlasormuksen saa 24 eurolla.

- Ja kattoa ei olekaan, Leijamaa naurahtaa.

Yrittäjä ounastelee, että nyt edessä on kihlautumisen ja naimisiinmenon aalto, sillä viimeiseen pariin vuoteen kunnollisia tapahtumia ei ole oikein voinut järjestää.

- Ensi kesän tapahtumapaikat ovat jo varattuja, ja seuraava kesäkin rupeaa olemaan täynnä. Se kertoo jotakin patoutumisesta.

Sormusten hankkimiseen kaupungin laajinta mallivalikoimaa pitävästä kivijalkamyymälästä Jasmin ja Tomi sanovat olevansa erittäin tyytyväisiä.

- Tuli kiva fiilis ja vaikutelma turvallisesta ostopaikasta. Valintaprosessista on jäänyt hyvä ja positiivinen mieli, Jasmin ja Tomi hymyilevät.

Onnellisesti kihloissa.

Kultaisia kihlasormuksia

Jotain erilaista, Signs of love

Materiaalina teräs

Materiaalina titaani

Lumoava Wedding

Kaikki mallit (näiden lisäksi kivijalkamyymälässä vielä malleja, joita ei ole verkkokaupassa)