Mainos: Cursor

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Aiotko yrittäjäksi? Tietoa on saatavilla pilvin pimein, mutta asiantuntija auttaa erottamaan faktat mielipiteistä

Yritystoimintaa suunnitteleva saa asiantuntevaa apua Cursorin yrityspalveluista, jos vaikkapa byrokratia pelottaa.

Yritysasiantuntija Kalle Kallionpään mukaan onnistumisia ei voi ennustaa, mutta hän auttaa yrittäjiä oivaltamaan, mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Mainos | Kun yrittäjäksi aikova saapuu Cursorin yritysasiantuntijan Kalle Kallionpään pakeille, hän kehottaa miettimään, ketkä ovat yrityksen mahdollisia asiakkaita, millaisia kilpailijoita on ja kuinka erottua heistä.

-Joitain pelottaa yrittämisessä byrokratia. Minusta se on helpoimpia asioita. Auttajiksi on tarjolla konsultteja, joita kutsutaan kirjanpitäjiksi, Kallionpää kertoo.

Kallionpäällä on yrittämisestä myös omakohtaista kokemusta, sillä hän pyörittää Loviisassa osakeyhtiötä yhdessä vaimonsa kanssa. Lisäksi hän puhuu venäjää. Siitä on hyötyä, sillä yhteydenottoja venäjäksi tulee viikoittain.

-Yrittäjä saa meiltä asiantuntija-apua lakiasioista markkinointiin, sanoo Cursorin yrityspalvelujohtaja Elina Reijasalo.

-Lisäksi verkkosivuiltamme löytyy todella kattava tapahtumakalenteri. Maksuttomia koulutuksia toteutamme kuuntelemalla herkästi yritysten tarpeita.

Cursor auttaa niin markkinoinnissa kuin lakiasioissakin, lupaa yrityspalvelujohtaja Elina Reijasalo.

Pienyrityksiä tarvitaan

Kallionpään asiakas tarvitsee usein apua liiketoimintasuunnitelman ja kannattavuuslaskelmien laatimiseen, sillä niitä vaaditaan starttirahan hakemisessa. Myynnistä ja markkinoinnista tulee kysymyksiä, samoin yritysmuodon valinnasta. Osakeyhtiö vai toiminimi, siinäpä pulma?

Cursorin tavoitteena on, että Kotka-Haminan ja Loviisan seudulle syntyy yrityksiä, jotka pystyvät menestyvään liiketoimintaan.

-Onnistumista ei voi ennustaa. Se riippuu paljon yrittäjästä. Pyrin siihen, että asiakkaani oivaltaa, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Riskit pitää tiedostaa. En halua, että yrittäjä kohtaa taloudellisia vaikeuksia, Kallionpää painottaa.

Joskus pieni heitto jää itämään aloittavan yrittäjän mieleen, ja tämä hioo liiketoimintasuunnitelmaansa. Aina yritysneuvoja ei pysty tukea antamaan.

-Yrittäjällä saattaa olla aiempaa kokemusta tai tietoa todella paljon. Verkosta löytyy runsaasti infoa. Oleellista on erottaa, mikä on mielipide ja fakta.

Kallionpään mukaan yritysten kynnys työllistää on melko korkea. Moni yritys haluaa ostaa työtä alihankintana.

-Pienten yritysten määrän kasvaminen on jatkuva trendi. Palvelualan toimijoille näyttäisi olevan nyt kysyntää. Yrittäjiä eläköityy ja uusia tarvitaan tilalle.

Luottamuksellista tukea

Yksi Kallionpään pakeilla käyneistä on Mikko Elomaa, jonka suunnitteli viime vuoden lopulla koirabisneksiä.

-Oli epävarmuutta siitä mihin keskittyisin, mutta Kallelta sain tukea ja kannustusta. Teimme kannattavuuslaskelmia, ja niiden perusteella koirauimalan perustaminen unohdettiin. Päätin keskittyä koirahierontaan ja koiraharrastushalliin.

Mikko Elomaan yrityksen Okkim Dog Oy:n hallissa on tilaa koiraharrastajille ympäri vuoden.

Okkim Dog Oy aloitti toimintansa helmikuussa. Hierontabisnes on ympärivuotista, ja se on lähtenyt hyvin käyntiin.

-Treenihallin vuokraamisen sesonki painottuu talvikaudelle, Elomaa sanoo.

Cursorin maksuttomaan yritysneuvontaan voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisen ajanvarauksen avulla.

-Yritysasiantuntijaa voi tavata kasvokkain Loviisan, Haminan tai Kotkan toimipisteissä. Neuvottelu onnistuu myös Teamsin tai WhatsAppin välityksellä, Kallionpää sanoo.

Mikko Elomaan Okkim Dog Oy:n palveluihin kuuluu myös koirahieronta.