Mainos: Kotkan Asunnot

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Vuokra-asuminen on kasvattanut suosiotaan vaihtoehtona omistusasumiselle. Kotkan Asunnoilta löytyy vuokra-asuntoja jokaiseen elämänvaiheeseen.

Kotkan Asunnoilla on 135 vuokrataloa ja 2600 asuntoa 19:ssä kaupunginosassa. Niistä kuka vain voi löytää mieleisensä kodin. Taloihin voi tutustua Kotkan Asuntojen verkkosivuilla.

Mainos | Kotkan Asunnoilla on eri puolilla Kotkaa 135 vuokrataloa, joissa on yhteensä 2600 asuntoa. Noin 4500 asukkaan joukossa on niin lapsiperheitä, omilleen muuttaneita nuoria kuin työuransa päättäneitä, Kotkassa edelleen viihtyviä pariskuntia.

Monet kokevat vuokra-asumisen nykyisin turvallisemmaksi ja helpommaksi asumismuodoksi omistusasunnon sijaan.

- Vuokra-asuntoon ei tarvitse sitoutua kuten omistusasuntoon, vaan elämäntilanteen muuttuessa vuokrasopimuksen voi helposti irtisanoa ja muuttaa pienempään tai suurempaan. Vuokra-asuminen mahdollistaa omien säästöjen käytön itselle parhaalla tavalla. Vuokralla asuessa ei myöskään muodostu asunnon arvon kehittymiseen ja rakennuksen kuntoon liittyviä taloudellisia riskejä, luettelee Kotkan Asuntojen toimitusjohtaja Juha Tiitta vuokra-asumisen etuja.

”Kotkan Asunnoilta löytyy laaja tarjonta hyväkuntoisia asuntoja”, vinkkaa yhtiön toimitusjohtaja Juha Tiitta.

Valitse hakemukseen useita alueita

Kotkan Asunnoille tulee eniten asuntohakemuksia Kotkansaarelle, jonka jälkeen suosituimpia alueita ovat Mussalo ja Karhulan keskusta. Näillä alueilla kysyntää on paljon, joten hakemusta täyttäessä kannattaa ehdottomasti valita muitakin alueita.

- Esimerkiksi Hovilassa on tällä hetkellä muutama asunto vapaana viihtyisässä ja vehreässä ympäristössä. Karhuvuoresta taas löytyy remontoituja kaksioita ja kolmioita, ja kaikki peruspalvelut ovat kävelymatkan päässä.

Osa Kotkan Asuntojen vuokrataloista on aikoinaan valtion tuella rakennettuja ARA-kohteita, joihin etusijalla ovat eniten asunnon tarpeessa olevat hakijat. Yhtiöllä on kuitenkin myös lukuisia vapaarahoitteisia kohteita, joissa ei ole asukasvalintaa rajoittavia säädöksiä.

Vehreitä ja luonnonläheisiä asuinalueita Kotkassa ovat muun muassa Mussalo, Karhuvuori ja Suulisniemi. Lennartinraitilla Helilässä on viihtyisä piha istutuksineen ja leikkialueineen.

Vinkit asuntohakemuksen täyttämiseen

Mitä asuntohakemusta täyttäessä kannattaa ottaa huomioon? Vinkit siihen antaa Kotkan Asuntojen kiinteistösihteeri Sirpa Saukkonen.

- Täytä asuntohakemus huolellisesti. Voit täyttää sen sähköisesti nettisivuillamme tai tulostaa pdf-lomakkeen ja palauttaa sen täytettynä toimistomme postilaatikkoon. Kannattaa valita hakemukseen useampia kaupunginosia. Mitä laajempi hakualue, sitä enemmän meillä on mahdollisuuksia löytää sinulle sopiva asunto. Kirjoita lisätietoihin esimerkiksi liikuntarajoitteet tai tieto tulevasta perheenlisäyksestä. Lisätiedot auttavat meitä arvioimaan asunnon tarvetta ja kiireellisyyttä.

Kodikkaasti vuokralla

Kotkan Asunnot tarjoaa kodikkaita ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja kotkalaisille ja Kotkaan muuttaville. Asuntohakemuksen voi täyttää helposti netissä.

kotkanasunnot@kotka.fi

Puh. 05 234 5407

kotkanasunnot.fi

Kotkan Asunnot löytyy myös Facebookista ja Instagramista.