Mainos: Veikon Kone Kotka ja Hamina

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Kahdet hartiat mahdollistivat liikkeen laajentamisen - kotkalainen kodinkonemyyjä siirtyi kauppiasvastuuseen

Laadukkaaseen asiakaspalveluun ja paikallisuuteen uskova Veikon Kone Kotkan yrittäjä Antti Taisto ja yhtiökumppani Julius Utriainen avasivat toisen myymälän Haminaan.

– Meillä ei olla vain kauppiaita tai työntekijöitä, vaan olemme tekemässä elämämme työtä, kuvailee Veikon Kone Kotkan Antti Taisto (oik.) seurassaan entinen myyjä ja nykyinen yhtiökumppani Julius Utriainen.

Mainos | Veikon Kone Kotkan yrittäjä Antti Taisto sai keväällä yhtiökumppanin pitkäaikaisesta myyjästään Julius Utriaisesta.

– Vastuun voi jakaa nyt kaksille harteille. Jos on vaikkapa itse poissa, on paikalla nyt toinen päättävä henkilö.

Kaksikko otti pyöritettäväkseen myös Veikon Kone Haminan, joka oli ollut pari kuukautta kiinni edellisen yrittäjän eläköidyttyä.

– Yllätti, kuinka avosylin haminalaiset ottivat meidät vastaan. Monelle oli selvästi tärkeää, että kodinkoneita ei tarvitse lähteä hakemaan naapuripitäjästä, sanoo päävastuuta Haminan liikkeestä kantava Utriainen.

Veikon Kone Haminaan on pestattu viisi työntekijää. Myymäläpäällikkönä on monelle haminalaiselle tuttu Mika Lanu, joka ymmärtää paikallisuuden ja palveluhengen merkityksen.

Ripeää toimintaa hädässä

Antti Taisto on pärjännyt Kymen Sanomien äänestyksissä, joissa on etsitty Etelä-Kymenlaakson parasta asiakaspalvelijaa.

– Kiitos tulee usein myymälän näkyvimmälle henkilölle. Hyvä asiakaskokemus syntyy kuitenkin siitä, kun koko paletti toimii saumattomasti. Varastomies varastoi huolella, myyjä palvelee asiantuntevasti ja tuote toimitetaan nopeasti perille, Taisto sanoo.

Veikon Kone Kotkassa ja Haminassa kuljetus ja asennus ovat omissa näpeissä. Hyvään asiakaspalvelukokemukseen satsataan.

– Ongelmatilanteissa kaivataan ripeää toimintaa. Jos kylmälaite poksahtaa, uusi toimitetaan asiakkaalle mahdollisimman pian ja vanha laite viedään pois. Tavaraa on heti valmiina varastossa. Asiakkaan ei tarvitse odottaa viikkoja saadakseen uuden laitteen rikkoutuneen tilalle.

Pesukone, astianpesukone ja liesi kytketään tarvittaessa kiinni. Ja jos on reklamoitavaa, palaute menee perille, sillä koko toimitusketju hoidetaan ilman alihankkijoita.

– Tavoite on, että asiakas tulee uudestaankin meille. Haminassa haluamme tarjota yhtä jouhevan palvelun kuin Kotkassa.

Veikon Koneella satsataan asiakaspalvelukokemukseen, joka lähtee hyvästä fiiliksestä työpaikalla.

Paikallista osaamista

Antti Taisto kasvoi yrittäjäperheessä. Isä toimi 37 vuotta yrittäjänä yhtiökumppaninsa kanssa ja pyöritti kodinkoneliikettä, jonka puikoissa poika on nyt itse.

– Olin täällä töissä kauppakouluaikoina kaikki lomat ja viikonloput, armeijan jälkeen aloitin oppisopimuksella. Itselleni tuli juuri täyteen 24 vuotta. Myös vaimoni on palkkalistoillamme ja 13-vuotias poikamme tulee kesätöihin.

Julius Utriaisen isällä oli matkailuvaunuja myyvä ja vuokraava Kymen vaunuvälitys. Utriainen työskenteli vaunukaupassa 11 vuotta ennen alan vaihtoa.

– Pyrin Veikon Kone Kotkaan työharjoitteluun, koska olin saanut täältä hyvää palvelua. Harjoittelun lopussa tarjosivat työpaikan paidan ja avaimen.

Siitä on nyt kymmenen vuotta. Utriainen on silti yhä tuoreimpia työntekijöitä.

– Työsuhteet meillä ovat pitkiä. Haluamme olla hyvä työnantaja, joten työntekijöissä ei ole hirveästi vaihtuvuutta, Taisto sanoo.

Kilpailukykyiset hinnat takaavat se, että Veikon Kone tekee hankintoja pohjoismaisin muskelein usean eri maan kanssa.

– Olemme silti ennen kaikkea paikallinen yritys, joka työllistää paikallisia. Ja alamme ainoa täysin suomalainen ketju. Raha ei häviä ulkomaille, vaan jää omille kylille.

Veikon Kone Kotka

Jumalniementie 6, Kotka

ma-pe 10-19 ja la 9-15

antti.taisto(a)veikonkone.fi

(05) 261 351

Veikon Kone Hamina

Isoympyräkatu 13, Hamina

ma-pe 9-18 ja la 9-14

hamina(a)veikonkone.fi

(05) 3440 200

www.veikonkone.fi