Mainos: Cursor

Hei, anna mennä vaan! Bisneksien positiivisesta pöhinästä hyötyy koko seutu

Kotkan-Haminan seudulla sekä Loviisassa tapahtuu vaikka mitä, hyppää mukaan hyvään meininkiin! Luotsina toimii alueen elinkeino- ja matkailupalvelujen kehittämisyhtiö, Cursor. Tornitalossa tehdään oikeasti muutakin kuin syödään viinereitä, vieläpä meidän kaikkien hyväksi. Lue vaikka!

Jarkko Harjula ja Heli Tiitinen Cursorilta auttavat niin isoja kuin pienempiä yrityksiä pitelemällä lankoja käsissään ja tarjoamalla mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen.

Mainos | Yrittäjyys haaveissa tai jo vahvasti näpeissä?

– Meillä yrityspalveluissa autetaan ja neuvotaan yritysasiakkaita sekä yrittäjyyttä suunnittelevia – kaikkia henkilökohtaisten tarpeiden mukaan, kertoo Cursorin palveluneuvoja Heli Tiitinen.

Ja niitä neuvoja, oppaita, laskenta- ja sopimusmalleja – mitä vain yrittäjyyteen liittyvää materiaalia – niitähän löytyy. Verkossa oleva materiaalipankki suorastaan läkähdyttää painavalla sisällöllään. Henkilökohtaista neuvontaa tarjotaan monikanavaisesti, jokaiselle parhaiten sopivalla tavalla.

– Maksuttomaan yritysneuvontaan kannattaa varata aika verkossa, Tiitinen vinkkaa, –Neuvontatuokiosta saa parhaan hyödyn, jos aihetta työstää ensin verkkosivuiltamme löytyvän materiaalin avulla. Virtuaalineuvojamme Anna auttaa yrityksen liiketoiminta- tai rahoitussuunnitelman laatimisessa.

Cursor tarjoaa yhdeltä luukulta leveämmät hartiat oman yritystoiminnan kehittämiseen. Yhteistyö eri rahoittajatahojen, muiden elinkeinotoimijoiden sekä uusyrityskeskuksen asiantuntijaverkoston kanssa tarkoittaa, että neuvoa kysyvän paikallisen yrittäjän on mahdollista saada asiantuntija-apua lakiasioista markkinointiin.

– Myös tapahtumat ja koulutukset rakennetaan yhteistyössä asiantuntijaverkoston sekä yhteistyökumppanien kanssa. Monipuolisten sisältöjen on tarkoitus palvella mahdollisimman laajaa kohderyhmää. Koulutuksia on tarjolla perintäpalveluista somepäivittämiseen. Asiakkaiden toiveisiin pyritään reagoimaan rivakasti, akuutissa asiassa webinaarin saa pystyyn nopeastikin, Tiitinen kertoo.

Tietoa koulutustarjonnasta saa nettisivuilta sekä uutiskirjeestä.

– Uutiskirjeiden postituslistalle kannattaa liittyä. Sieltä voit valita juuri itseä kiinnostavat sisällöt, Tiitinen vinkkaa, – Kannattaa myös katsoa tallenteita menneistä koulutuksista YouTube-kanavaltamme.

Uutena palveluna Cursor on vastikään koostanut yhteen koko alueen yritys- ja palveluhakemiston Patentti- ja rekisterihallitukselta saatujen tietojen pohjalta. Hakemisto palvelee kuntalaisia palvelujen kartoituksessa, yrittäjiä yhteistyökumppanin haussa, sekä kuntia kilpailutuksia tehdessään. Kattavaa sivustoa tullaan markkinoimaan lähiaikoina laajojen kampanjoiden avulla.

– Yrittäjä voi itse ylläpitää ja päivittää tietojaan, kun kysyy meiltä linkin, Tiitinen vinkkaa.

Apua löytyy kaikille seudun yrittäjille, tai yrityksen perustamisesta haaveileville. Monipuolista sisältöä erilaisiin tarpeisiin, kertoo palveluneuvoja Heli Tiitinen.

Sopivaa maaperää möyhentämässä

Alueen elinvoimaisuutta ja vetovoimaa kasvattavat investoinnit alueelle eivät ole sattumankauppaa, vaan Cursorin aktiivisen työn tulos. Cursorin Invest in -toiminnan päätehtävä on markkinoida seutua niin kotimaisille kuin kansainvälisille uusille yrityksille, löytää uusia investointeja ja luoda uusia työpaikkoja. Työ on pitkäjänteistä. Uusien yritysten sijoittautumisessa puhutaan jopa vuosien sitkeästä ja tavoitteellisesta työstä.

Cursorin Invest in-tiimi on proaktiivinen asiakashankinnassa.

– Haemme aktiivisesti eri toimialojen kasvuyrityksiä, Jarkko Harjula Invest in:ltä toteaa, – Kohtaamisissa yritysjohtajien kanssa eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa tuomme Kotkan-Haminan sekä Loviisan alueen vahvuuksia ja kasvuvauhtia esille. Käytännössä me avaamme ovia; autamme kiinnostuneita toimijoita esittäytymään paikallisiin yrityksiin, joista voi muodostua heille asiakkaita tai yhteistyökumppaneita.

– Proaktiivisuus, yrityskentän alueellinen tuntemus, usko tulevaisuuteen, nopea ja asiantunteva palvelu, hän kiteyttää avaintekijöitä menestykselliseen toimintaan, – Kuuntelemme myös herkällä korvalla paikallisten yritysten näkemyksiä seudulle sopivista yrityksistä eri toimialoilta.

Mahdolliset suurinvestoinnit luovat mahdollisuuksia myös pienille ja keskisuurille yrityksille.

– Sijaintimme rannikolla on tulevaisuudessa entistäkin merkittävämpi valttikortti. Vientiin tai tuontiin perustuvassa toiminnassa yrityksen sijainti satamassa tai sen välittömässä läheisyydessä tuo kilpailuetua. Tavaran on liikuttava tehokkaasti maitse, meritse ja rautateitse.

Yrityksien ja investointien saamiseen seudulle liittyy sijainnin vetovoimaisuuden lisäksi olennaisena tekijänä myös ammattitaitoisen työvoiman saanti, erityisesti tulevaisuudessa.

– Hyvin usein ammattiosaajat ovat kiven alla. Paikalliset ammattioppilaitokset pystyvät tuottamaan hyvinkin räätälöityjä osaajakoulutuksia yritysten tarpeisiin. Meillä on tarjolla myös hyvät kontaktit kotimaisiin henkilöstöpalvelutoimijoihin, jotka edelleen kehittävät osaajareittejä kansainvälisistä resursseista.

Ja jos kyseessä olevan alan toimijoita löytyy jo alueelta, Cursor auttaa näitä yrityksiä pääsemään investointiprojekteihin mukaan.

Jarkko Harjula on elementissään esitellessään seudun mahdollisuuksia uusille suomalaisille sekä kansainvälisille sijoittujille.

Puitteethan ovat mitä mainioimmat, kerrotaan siitä muillekin!

Cursorin matkailuyksikkö, Visit Kotka-Hamina tavoittelee toimenpiteillään lisää matkailijoita seudulle. Vaikka tekeminen onkin suunnattu matkailijoille, voi palveluista hyötyä paikallisetkin.

– Uudesta digitaalisesta kauppapaikasta voit ostaa myös itsellesi tai perheellesi elämyksen lähiseudulta, kertoo matkailujohtaja Kati Paasi, – Matkailuyrittäjät ovat yhteistyössä asiantuntijoidemme kanssa tuotteistaneet mielenkiintoisia elämystuotteita, jotka ovat valmiina ostettavaksi verkkosivultamme.

Kauppapaikka täydentyy vielä monella elämyksellä, majoitusvaraamolla ja matkapaketointiosiolla kevään aikana.

– Tästä mahdollisuudesta kannattaa vinkata myös tutuille, jotka asuvat vähän kauempanakin. Onhan tämä koko Suomen mittapuussakin ainutlaatuinen uusi mahdollisuus.

Me olemme täällä teitä varten! Soita tai laita viestiä, niin katsotaan, miten voitaisiin kulkea yhdessä kohti unelmien yrittäjyyttä!

www.cursor.fi

Ota yhteyttä!

Mitä Cursorilla on tarjota just nyt

Bisnekset sujavasti seudulla

Kontaktoi paikalliset osaajat

Mukavia matkailuvinkkejä