Mainos: Cursor

Luukku 10. Vielä ehdit bongata Joulupukin – katso kolme tapahtumatärppiä Haminasta ja Kotkasta!

Joulupukki saapuu Kotkaan ja Haminaan vielä useita kertoja ennen jouluaattoa. Kuva Haminasta Wanhan Holviston Joulusta.

Lue Kymen Sanomien joulukalenteria joulukalenteri.kymensanomat.fi

Kaikista joulukiireistään huolimatta Joulupukki ehtii vierailla ahkerasti Kotkan ja Haminan seudulla vielä ennen joulua. Nappaa alta Kotkan-Haminan seudun matkailuneuvonnan parhaat bongausvinkit!

Pukki ja muori kutsuvat pajaansa Wanhan Holviston Joulussa

Koska Joulupukilla itselläänkin on jo ikää useita satoja vuosia, rakastaa hän vanhoja tavaroita, rakennuksia ja paikkoja. Niinpä Joulupukin ja aina iloisen tonttumuorin löytää varmasti myös Wanhan Holviston Joulusta Hamina Bastionista. Joulupukin tervehtimisen lisäksi holvien kätköissä voi tutustua pukinpajaan ja kirjoittaa toivomuskirjeen. Kaikkein rohkeimmat kokeilevat kiltteyskonetta, joka paljastaa hetkessä, onko vuoden aikana ollut kiltti vai tuhma.

Wanhan Holviston Joulussa on runsaasti myös muuta ohjelmaa koko perheelle. Holvistoon levittäytyviltä myyntipöydiltä löytyy jouluherkkuja ja ihania käsitöitä esimerkiksi joululahjoiksi. Bastioninpihalla on muun muassa kotieläinpiha, poniratsastusta, makkaranpaistoa ja talvisia satuhahmoja. Koko perheen kanssa voi käydä ottamassa kuvan Talven Ihmemaassa vaikkapa joulukorttia varten.

Wanhan Holviston Joulu pe–la 9.–10.12. klo 10–16, Hamina Bastioni, Raatihuoneenkatu 12, Hamina

Pukki saapuu Pyhtäälle kirjuritontun kanssa

Viikkoa myöhemmin 16. joulukuuta Joulupukki piipahtaa Motellinrannan Joulutorilla Pyhtäällä. Tällä kertaa pukin mukana on kirjuritonttu, jolle lapset ja aikuiset voivat kertoa lahjatoiveensa.

Herkkusuita hellitään kansainvälisellä tunnelmalla höystetyssä tapahtumassa muun muassa hehkuviinillä ja makkaroilla. Myyntipöydiltä löytyy jouluista ostettavaa käsitöistä leivonnaisiin.

Motellinrannan Joulutori la 16.12. klo 10–13, Siltakylä, Pyhtää

Paljasta viime hetken lahjatoiveet pukille Vilniemessä

Kolmas varma Joulupukin bongauspaikka on Vilniemen Joulusatu-tapahtuma 17. joulukuuta Haminassa. Yli 60 vuoden ajan järjestetyssä tapahtumassa Joulupukki ja kirjuritonttu ottavat vastaan viime hetken toiveita, sillä jouluaattoon on aikaa tuolloin enää viikko.

Vilniemen Joulusatu su 17.12. klo 16–19, Vilniementie 656, Hamina

Lisää joulunajan ja koko talven tapahtumia löytyy Kotkan-Haminan seudun matkailusivustolta osoitteesta visitkotkahamina.fi ja Sydäntalvi-lehdestä. Seudun matkailuneuvonta palvelee sekä paikallisia että muualta tulevia matkailijoita, joten tapahtuma- ja menovinkkejä kannattaa kysyä aina, kun tekemisen puute uhkaa yllättää!