Mainos: Kotkan Kaupunginteatteri

Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Luukku 11. Kotkan Komediapäivät naurattaa kaikenikäisiä – tammikuussa Kotkassa nähdään huippusuosittuja vierailuesityksiä

Kotkan Komediapäivillä nähdään esityksiä kaikenikäisille. Yksi suursuosikeista on todennäköisesti Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa V -monologi.

Jos pukinkonttiin on haussa lahja, joka hymyilyttää vielä joulunkin jälkeen, kannattaa harkita lippuja Kotkan Komediapäiville.

Tammikuun 15.–20. päivä järjestettävillä päivillä on tarjolla yhteensä yhdeksän esitystä Kotkan kaupunginteatterin molemmilla näyttämöillä sekä Ravintola Kairossa. Esityksiä on sekä lapsille että aikuisille. Ohjelmistoon kuuluu niin stand upia kuin taikuutta ja monologejakin.

Kotkan kaupunginteatterin markkinointipäällikkö Eeva-Liisa Kuokan mukaan komediapäivät on haluttu järjestää nimenomaan tammikuussa. - Ihmiset tuntuvat kaipaavan pitkän talven keskelle ilo ja huumoria. Tammikuu on muuten usein hiljainen kuukausi, mutta hyvät ja ainutlaatuiset esitykset ovat saaneet aina väen hyvin liikkeelle, Kuokka kertoo.

Keisarin uudet vaatteet -satu päivittyy nykyaikaan Kotkan Komediapäivillä.

Lapsille ensin omaa klovniteatteria ja taikuutta

Komediapäivät aloitetaan lapsille suunnatuilla esityksillä: maanantaina 15. tammikuuta kaupunginteatterissa esitetään H.C. Andersenin klassikkosatu Keisarin uudet vaatteet. Esitys ei ole aivan perinteinen näytelmä, vaan Kotkassa nähdään tutusta tarinasta klovniversio.

Timo Ruuskasen ja Tuukka Vasaman hulvattomassa esityksessä on tasoja kaikenikäisille: pienemmät löytävät viitteitä koulumaailmaan, isommat taas poliittista satiiria. Vanha satu on tuotu nykyaikaan, sillä esimerkiksi musiikkina kuullaan muun muassa Aviciita ja Abbaa.

Lapsia hemmotellaan myös seuraavana päivänä: tiistaina 16. tammikuuta vuorossa on televisiosta tutun taikuri Simo Aallon Jokeri Pokeri Box -esitys. Esitys on jo aamupäivällä kello 10, joten siihen jaksavat osallistua myös perheen kaikkein pienimmät.

Riku Suokkaan ja Johanna Tohnin parisuhdekomedia Mars vs. Venus käy läpi miesten ja naisten välisiä eroja.

Parisuhde naurattaa – ja vähän myös itkettää

Kuokka sanoo, ettei komediapäiville haettu esityksiä mistään tietystä teemasta, mutta puolivahingossa teemaksi näyttää muotoutuvan parisuhde. - Se, ettei mies ymmärrä naista ja päinvastoin, Kuokka nauraa.

Parisuhteen sekä miesten ja naisten välisiä eroja perataan ensimmäisen kerran keskiviikkona 17. tammikuuta stand up -koomikoiden Riku Suokkaan ja Johanna Tohnin stand up -parisuhdekomediassa Mars vs. Venus. Torstaina Jukka Rasila ja Mika Räinä puolestaan opettavat, miten mies toimii Miehenkäyttöopas-esityksessään.

Seuraavana päivänä perjantaina 19.1. oman osuutensa saavat naiset, kun Minna Kivelä tulkitsee eri-ikäisten naisten tarinoita Halun viemää -esityksessä. Naiseus on keskiössä myös Myös Rosa Liksomin Naisia-esityksessä, jossa Mare Kouki ja Mira Kivilä tekevät tunnin aikana toistakymmentä erilaista, hulvatonta mutta myös koskettavaa hahmoa.

Martti Suosalon ja Mika Nuojuan Kiviä taskussa -näytelmä on viihdyttänyt katsojia jo vuodesta 2002.

Komediapäivät huipentuvat lauantaina 20.1. kolmessa eri esityksessä: Pauliina Hukkasen Avomielinen Anneli, Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa V -monologi sekä Martti Suosalon ja Mika Nuojuan Kiviä taskussa -esitykset ovat Kuokan mukaan taattua komediaa. - Esimerkiksi Kiviä taskussa -näytelmä ja Tapanisen monologit ovat käytännössä aina loppuunmyyty siellä, missä niitä kulloinkin esitetään, Kuokka sanoo.

Komediapäivien esityksiin voi ostaa lippuja suoraan itselle tai lahjaksi. Jos haluaa jättää valinnanvapauden lahjansaajalle, vuoden voimassa oleva lahjakortti on hyvä vaihtoehto. - Teatteriesitys on aina elämys, eikä krääsää, joka jää nurkkiin pyörimään, Kuokka muistuttaa.