Mainos: Matchbanker

Hajosiko kodinkone tai tarvitsetko varakassan matkalle? – Näin haet lainaa verkosta viisaasti

Lainojen vertaileminen kannattaa. Matchbanker-palvelu vertailee hintojen lisäksi myös lainaehtoja ja palvelutasoa.

Nopea nettilaina voi pelastaa pulasta, kun elämässä sattuu jotakin odottamatonta ja rahantarve yllättää. Ennen lainan ottamista kannattaa kuitenkin vertailla eri lainavaihtoehtoja. Lukas Pearsall

Nettiluotto on helppo ja nopea tapa saada rahaa elämän yllättäviin ja välttämättömiin hankintoihin. Vaikka lainaa on nykyisin kätevästi saatavilla, sitä ei kuitenkaan kannata nostaa täysin harkitsematta.

Fiksu kuluttaja vertailee vaihtoehtoja ja miettii, millainen laina sopii juuri omaan elämäntilanteeseen, neuvoo markkinointisuunnittelija Riku Laine Matchbankerista. Näin välttyy ikäviltä maksuvaikeuksilta.

Laine sanoo, että 2000-luvun alkupuolella Suomessa yleistyneet niin sanotut pikavipit mustasivat monien kulutusluottojen maineen, sillä kalliit, nopeasti tekstiviesteillä haetut lainat aiheuttivat osalle talousvaikeuksia.

Laineen mukaan tilanne on nykyisin huomattavasti parempi. Se johtuu tarkentuneesta lainsäädännöstä, asiakkaiden valveutuneisuudesta ja siitä, että apua lainan valintaan on paremmin tarjolla.

– Lainavertailusivustona autamme asiakkaitamme löytämään juuri omaan tilanteeseen parhaiten sopivan lainan. Se on sekä asiakkaan että luotonantajan etu, Laine sanoo.

Sopiva laina elämäntilanteen mukaan

Useimmiten nettilainaa tarvitaan, kun elämässä sattuu jotain yllättävää: arvokas kodinkone menee rikki, arjessa välttämätön auto tarvitsee korjausta tai matkalle tarvitaan varmuuden vuoksi käyttörahaa tavallista enemmän.

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä, kuinka paljon lainaa tarvitsee. Laineen mukaan ongelmia syntyy helpommin silloin, kun nostettu laina on liian suuri suhteessa maksukykyyn.

– Nyrkkisääntönä voi ajatella, että mieluummin liian pieni laina kuin liian iso. Lainaa harkitsevan kannattaa laatia budjetti eli laskea ensiksi talouden tulot ja menot, jolloin tietää, kuinka lainan saa maksettua takaisin, Laine neuvoo.

Seuraavaksi valitaan lainamuoto. Pikavippi sopii esimerkiksi silloin, kun rahaa tarvitaan yksittäiseen ostokseen kuten uuden jääkaapin hankintaan. Joustoluotto taas tuo nimensä mukaisesti joustoa tilanteisiin, joissa ei ole varmuutta, kuinka paljon lainarahaa tarvitsee.

Jos erilaisia pikalainoja on jo ennestään useita, ne voi olla fiksua yhdistää yhdeksi isommaksi luotoksi.

– Tällöin asiakas maksaa vain yhtä lainaa, jolloin esimerkiksi eräpäivien muistaminen on helpompaa ja usein myös lainanhoitokuluja tulee vähemmän kuin monesta erillisestä lainasta, Laine sanoo.

Matchbanker kertoo luoton hyvät ja huonot puolet

Lainojen vertailu onnistuu helposti lainanvertailusivustolla. Suomessa toimivan Matchbankerin sivustolla voi vertailla keskenään jopa 30 eri luotonantajan tarjouksia ja valita niistä itselle parhaiten sopivan.

Moni lainaa hakeva kiinnittää huomiota ennen kaikkea lainan hintaan. Laine neuvoo vertailemaan todellisen vuosikoron ja muiden kulujen lisäksi muita luottojen ehtoja, sillä niissä voi olla suuriakin eroja.

– Joihinkin lainoihin kuuluu esimerkiksi mahdollisuus siirtää eräpäivää tarvittaessa tai pitää maksuvapaa kuukausi. Myös esimerkiksi asiakaspalvelun tavoitettavuudessa voi olla eroja.

Matchbanker-palvelussa voi hakea itselleen sopivaa lainaa ja nähdä yhdellä silmäyksellä eri luotonantajien tarjoukset. Niiden erot tuodaan esille selkeästi plussina ja miinuksina, jolloin palvelutasoa on helppo vertailla.

Kun itselle hyvä lainatarjous on löytynyt, on syytä vielä tutustua tarkkaan lainaehtoihin, Laine neuvoo.

– Näin tietää varmasti, mihin sitoutuu, eikä ikäviä yllätyksiä tule myöhemmin eteen. Tällöin lainan ottaminen on turvallista.

Matchbanker.fi

* Matchbanker.fi on suomenkielinen lainavertailusivusto, jossa voit vertailla noin 30 eri luotottajan lainatarjouksia helposti ja nopeasti.

* Palveluun syötetään vain haluttu lainamäärä sekä lainanhakijan ikä. Palvelu kertoo lainan hinnan lisäksi myös kunkin luotonantajan palvelutasosta, jolloin lainojen vertailu on entistä helpompaa.

*Matchbanker.fi:n käyttö on täysin ilmaista.

Tutustu ja kokeile palvelua osoitteessa matchbanker.fi.