JaPi-Matkojen yrittäjä sai Venäjän tullilta käteensä nipun papereita — ”Olen yhä pihalla kuin lintulauta”

21.7.2017 15:02

Haminalaisen Japi-Matkojen yrittäjä tapasi tänään Venäjän tullin edustajia Viipurissa.

— En tiedä vieläkään missä mennään. Sain tullin edustajilta käteeni paperinipun. Juristini katsoo sen läpi ja sitten tulkkini kääntää sen minulle suomeksi. Toivottavasti sitten pääsemme eteenpäin asiassa, toteaa yrittäjä Jarmo Ahonen.

Ahosella ei ole vielä mitään tietoa siitä, kuinka kauan hän joutuu selvittelemään risteilytoimintaansa liittyviä asioita venäläisten kanssa.

— Yksi venäläinen kaveri sanoi, että tässä voi mennä kauan. Mikä on kauan, sitä en tiedä. Venäläisten aikakäsitys on aika, miten sen sanoisi, häilyvä, naurahtaa Ahonen.

Japi-Matkojen laiva kuljetti lappeenrantalaista Rakuunakiltaa Suomenlahden luovutettuihin saariin kesäkuun 14.—16. päivänä. Matkalle osallistui 45 ihmistä. Venäjän viranomaiset takavarikoivat Ahosen laivan Viipurin Tervasaareen. Yritykseltä vaaditaan noin 100 000 euron korvauksia luvattomasta risteilytoiminnasta.

Bussiretkien tekemistä asioiden selvittely ei estä.

— Voivathan he tietysti laittaa kapuloita rattaisiin sielläkin. Olemme lähdössä tiistaina kahdella bussilla Sortavalaan ja Aunukseen. Mukana on 80 ihmistä.