Superviikonloppu on jatkunut rauhallisena niin poliisin kuin pelastuslaitoksenkin osalta: ”Ihmisillä on ollut hyvä ja positiivinen fiilis”

16.7.2017 10:53
Kuva: Tuija Pauhu
Poliisilla on ollut odotuksia rauhallisempi viikonloppu Kotkassa.
Poliisilla on ollut odotuksia rauhallisempi viikonloppu Kotkassa.

Kotkan superviikonloppu on sujunut rauhallisesti. Poliisi ja Kymenlaakson pelastuslaitos kertovat, ettei vakavia välikohtauksia tai onnettomuuksia ole ollut.

Poliisi nappasi lauantain aikana kiinni viisi rattijuoppoa, ja myös näpistelijöitä oli ollut liikkeellä. Isopuistossa oli illalla tuhansia juhlijoita, mutta varhainen puuttuminen häiriöihin, näkyvä valvonta sekä juhlijoiden positiivinen mieliala pitivät tilanteen yllättävän rauhallisena.

Merellä puhallutettiin lauantain aikana noin 100 veneilijää, joista 40 puhalsi alle rangaistavuuden rajan olevan lukeman, ja loppujen osalta tulos näytti nollaa. Sakkoja ja huomautuksia varustepuutteista kirjattiin seitsemän kappaletta.

Poliisi valvoi myös Fiskari-ajoja sekä Ruotsinsalmen ajoja, jotka nekin sujuivat ilman häiriöitä ja haavereita.

Päihtymyksen tai häiriön vuoksi poliisi otti illan aikana kiinni 11 henkilöä, ja lastensuojeluilmoituksia tehtiin muutama alaikäisen päihtymyksen tai alkoholin hallussapidon vuoksi.

Komisario Ilari van der Steen Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että poliisilla on kyllä ollut keikkoja, mutta niin niitä on normaalinakin kesäviikonloppunakin.

— Odotuksena oli vilkkaampi viikonloppu, mutta ihmisillä on ollut hyvä fiilis ja viikonlopusta on muodostunut enemmän perhehenkinen tapahtuma.

Tall Ships Racesin purjelaivat lähtevät satamasta klo 15, ja Purjeiden paraati kokoaa vielä varmasti ison ihmismäärän mantereelle seuraamaan tapahtumaa. Van der Steen pyytää liikenteeseen kärsivällisyyttä.

— Sisääntuloväylät ruuhkautuvat varmasti jossain vaiheessa, ja jos vain mahdollista, kannattaa käyttää julkisia kulkuneuvoja tai jättää auto johonkin kauemmaksi. Ajoissa kannattaa olla joka tapauksessa liikenteessä ja olla kärsivällinen.

Kymenlaakson pelastuslaitokselta kerrotaan, että Kotkan superviikonloppu ei ole aiheuttanut isompaa harmia ja kiirettä.

Tehtäviä on ollut tavallista enemmän, mutta kaikki ovat olleet luonteeltaan varmistus- ja tarkistustehtäviä.

Henri Pitkänen