Ennakkoäänestys on alkanut – katso, missä voit äänestää

29.3.2017 9:24 | Päivitetty: 29.3.2017 10:09
Kuva: Janne Lehtonen

Kuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut. Eri puolilla eteläistä Kymenlaaksoa on liuta ennakkoäänestyspaikkoja, joissa äänioikeutetut voivat käydä antamassa äänensä jo ennen varsinaista vaalipäivää. Äänestäjän ei suinkaan tarvitse käydä oman kuntansa ennakkoäänestyspaikalla, vaan hän voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa Suomessa tai ulkomailla.

Ennakkoäänestyspaikalle tarvitset mukaan ehdottomasti henkilöllisyystodistuksen. Se voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti taikka vastaava kuvallinen asiakirja. Jos sinulla ei ole tällaista asiakirjaa, voit hakea lähimmältä poliisilaitokselta äänestämistä varten annettavaa maksutonta väliaikaista henkilökorttia. Sitä hakiessasi tarvitset kaksi passikuvaa.

Äänestykseen ei tarvitse ottaa mukaan postitse kotiin saamaasi ilmoituskorttia. Se kuitenkin nopeuttaa äänestystä äänestysautossa tai vastaavassa liikkuvassa äänestyspaikassa.

Jos yllä oleva kartta ei jostain syystä toimi, tässä on linkit virallisen vaalisivuston ennakkoäänestyspaikkaluetteloon.

Kotkan yleisten ennakkoäänestyspaikkojen tiedot löydät täältä.

Haminan yleiset ennakkoäänestyspaikat ja äänestysbussin aikataulu on lueteltu täällä.

Pyhtään ennakkoäänestyspaikat ja äänestysbussin kulku selviävät täältä.

Virolahden ennakkoäänestyspaikkojen lista ja äänestysbussin aikataulu on täällä.

Miehikkälän ennakkoäänestyspaikat ja äänestysbussin pysähdyspaikat löytyvät täältä.

Riina Lehtoranta