KTP:n pelaajien terveyskertomukset ja röntgenkuvatkin roskalavalla: ”Vastuutonta toimintaa”

19.9.2017 13:55 | Päivitetty: 19.9.2017 15:51
Kuva: Kimmo Seppälä

Kotkalainen Jesse Ojala oli maanantaina pelastamassa KTP ry:n ja Jäntevän uimahallilla olleista varastoista roskalavalle kannettuja esineitä.

KTP:n kannattajaryhmään kuuluva Ojala kavereineen otti talteen muun muassa Jäntevän pelipaitoja, joista osa oli vielä paketeissa. Vanhimmat tavarat, joihin hän törmäsi, olivat vuodelta 1952.

— Sinne oli heitetty käytännössä koko KTP:n ja Jäntevän historia. Oli kansioita, joihin oli koottu lehtileikkeitä selvästi historiikkitarkoituksissa. Juhlajulkaisuja, onnitteluadresseja... Otin talteen Kotkan Erotuomarikerhon valokuvakansion vuodelta 1970, Ojala mainitsee.

Tavaraa ei ollut säkitetty kuin osittain. Ohikulkijat olivat ehtineet ottaa jo tavaraa omakseen.

— Lava oli kuulemma ollut siellä jo viikonloppuna, ja arvokkaimmat tavarat oli jo viety. Kuulin tuttavalta, että siellä oli ollut esimerkiksi KTP:n logolla varustettu astiasto, valokuvia, tauluja, mitaleita ja pokaaleja. Mistä niitä nyt enää saa takaisin, Ojala ihmettelee.

Erityisesti Ojalaa hämmästytti se, että roskalavalla olleissa papereissa oli paljon eri henkilöiden täydellisiä henkilötietoja kaikkien vapaasti otettavissa.

— Ensimmäisenä osui käteen mappi, jossa oli koko KTP:n vuoden 2009 joukkueen kaikki henkilötiedot ja terveyskertomukset röntgenkuvia myöten. Vastuutonta ja ajattelematonta toimintaa.

Ojala aikoo olla seuroihin yhteydessä ja kertoa, mitä tavaraa hänellä on hallussaan.

Antti Kaarto