KTP-Basketin peli näyttää hyvältä — Pistekunkku Mikael Aalto yllätti kolmoslinkona

13.9.2017 22:23
Kuva: Antti Kaarto
KTP:n Mikael Aalto oli joukkueensa pistekunkku 21 pisteellä. Häntä yritti pysäyttää Seagullsin Kayel Locke.
KTP:n Mikael Aalto oli joukkueensa pistekunkku 21 pisteellä. Häntä yritti pysäyttää Seagullsin Kayel Locke.

KTP-Basketin projekti vuosimallia 2017—18 vaikuttaisi olevan hyvällä mallilla. Keskiviikon harjoituspeli Helsingin Seagullsia vastaan oli siitä kelpo osoitus, sillä KTP otti vakuuttavan voiton lukemin 90—82 (21—23, 27—19, 23—20, 19—20).

— Menimme askeleen eteenpäin ja onnistuimme laajalla rintamalla. Vastustaja puolusti aggressiivisesti ja tempo oli muutenkin hyvä, joten tämä oli hyvää harjoitusta kautta varten, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus myhäili

Korisliigakauden alkuun on kaksi viikkoa, mutta vielä KTP ei saanut täyttä kokoonpanoaan jalkeille. Loukkaantuneen Jahsha Blunttin korvannut Jermont Horton nähtiin kyllä Karhuvuoressa, mutta siviiliasussa.

— Päätimme, että Horton katselee vielä tämän pelin sivusta. Hän pelaa kyllä viikonloppuna Virossa, Ailus taustoitti.

Oli KTP:llä esitellä kuitenkin kentälläkin uusi mies — Deon Edwin, joka on palannut maajoukkuetehtävistä Kotkaan. Neitsytsaaria Americupissa edustanut takamies-laituri ei ollut parhaassa heittovireessä, mutta Ailus oli tyytyväinen näkemäänsä.

— Hänestä on jäänyt hyvä fiilis ensimmäisistä päivistä lähtien, mutta sen tässä on oppinut, ettei kannata liikaa innostua. Vaikka hän tulee suoraan koulusta, niin hän pyrkii tekemään asioita oikein ja haluaa oppia, Ailus kehui.

— Ja hän on kunnossa, toisin kuin edeltäjänsä.

Illan tähti oli kuitenkin jälleen jättiharppauksia kehityksessään ottanut Mikael Aalto. Sentteri on korisurallaan myöhäisherännyt, mutta kesän aikana on taas kiritty välimatkaa sarjan huippusenttereihin. Loistavan puolustuksen lisäksi 205-senttinen atleetti pamautti taululle 21 pistettä.

— Sanoin hänelle puoliajalla, että voit ottaa viisi prosenttia pois, ja olet silti nopea ja vahva. Sanoin myös, ettei sinun tarvitse olla paras pistemies, mutta kuinkas kävikään, Ailus naureskeli.

Tiistaina 23 vuotta täyttänyt Aalto aloittaa kolmatta sesonkiaan Korisliigassa. Käytännössä tosissaan pelattuja kausia on yhtä paljon.

— Kesä on mennyt hyvin, ja varsinkin fyysisesti olen mennyt tosi paljon eteenpäin. Puolustus on ainakin omasta mielestäni ihan eri tasolla. Kiva huomata, että pystyn puolustamaan jo monipuolisempiakin pelaajia, Aalto kertoili.

Kokoisekseen Aalto on varustettu myös nätillä heitolla, joka tuotti keskiviikkona kolme kolmosta — ilman huteja. Mies itse kuitenkin toppuuttelee odotuksia.

— Eihän tuo ihan minun peliäni ole. Parin hätäisen heiton jälkeen päätin puoliajalla, että heitot on heitetty. Mutta olihan se sitten heitettävä, ja tällä kertaa upposi.

Ennen kaikkea KTP vakuutti kuitenkin joukkueena. Materiaali on tasainen, mutta laaja, ja Ailusta lämmittää erityisesti joukkueensa ikärakenne. Viime kaudella joukkueen vanhin suomalainen oli 24-vuotias Markus Molenius. Nyt kärkikuusikon keski-ikä on lähes 26 vuotta.

— Suoraan sanoen nyt meillä on miesten joukkue. Ei millään pahalla, mutta niin se pitää mielestäni miesten sarjassa olla. Viime kaudella kyllästyin, että aina täytyi laittaa neljä jenkkiä aloitukseen. Nyt on mahdollisuuksia peluuttaa eri tavalla, Ailus päätti.

KTP:n tilastoja

Kenneth Simms 8/10, Michael Pounds 2/1, Mikael Aalto 21/3, Joni Herrala 5/3/4 syöttöä, Janne Lehtoranta 0/2, Cedric Latimer 10/2, Ilmari Kallio 11/3/4 syöttöä, Manuel Barnes 6/4, Mathias Rosqvist 0/0, Deon Edwin 12/1, Deremy Geiger 15/2.

Juha Piipari