Rauhanpäivän kävelyn Suomen päätapahtuma järjestetään Kotkassa

11.9.2017 19:55
Kuva: Raimo Eerola
Tapahtumassa on paikalla rauhanturvaajien kenttäkeittiö. Yleisö voi ostaa keittoa, veteraanit saavat sen ilmaiseksi. Kuva viime vuoden tapahtumasta.
Tapahtumassa on paikalla rauhanturvaajien kenttäkeittiö. Yleisö voi ostaa keittoa, veteraanit saavat sen ilmaiseksi. Kuva viime vuoden tapahtumasta.

Tämänvuotisen Kansa kävelemään -tapahtuman päätapahtuma järjestetään Kotkassa Sapokantorilla 24.9. kello 12.

Kansa kävelemään on YK:n rauhanpäivän (21.9) yhteydessä Maailman veteraanijärjestön suosituksesta järjestettävä, sotaveteraaneja kunnioittava kävelytapahtuma.

Käytännön järjestelyistä vastaa Suomen rauhanturvaajaliitto, joka on siirtänyt päätapahtuman paikallisvastuun Kymenlaakson rauhanturvaajille. 

Johdetun alkuohjelman, musiikin, lyhyiden puheiden ja alkuverryttelyn jälkeen kaikille halukkaille on tarjolla kolme eri reittiä Sapokantorin, Sapokan vesipuiston ja Katariinan kaupunginosan maisemissa. Lyhin reitti on alle kilometrin pituinen ja pisin noin viisi kilometriä.

Kävelyn suojelijana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Hän ei pääse paikalle, mutta on lähettänyt tapahtumaan tervehdyksensä, joka luetaan kävelijöille.

Sotaveteraaneja toivotaan paikalle joko kävelyyn tai seuraamaan ohjelmaa. Heille on tarjolla saattajiksi varusmiehiä ja rauhanturvaajaveteraaneja.

Kansainvälinen kävelytapahtumaon järjestetty vuodesta 2008. Suomessa sen järjestelyissä ovat rauhanturvaajaliiton lisäksi Sotainvalidien veljesliitto, Suomen sotaveteraaniliitto ja Rintamaveteraaniliitto.

Kimmo Puhakka