KTP hävisi, mutta ”onhan se kiva että jätkät ovat tulleet hyvässä kunnossa Suomeen”

7.9.2017 23:10
Kuva: Raimo Eerola
Menneiden vuosien Seagullsista tuttu Deremy Geiger pelasi ensimmäisen ottelunsa KTP:ssä — ja osoitti olevansa hyvässä kunnossa.
Menneiden vuosien Seagullsista tuttu Deremy Geiger pelasi ensimmäisen ottelunsa KTP:ssä — ja osoitti olevansa hyvässä kunnossa.

KTP-Basketilla on vielä paljon tekemistä ennen kuin Korisliiga syyskuun lopulla alkaa. Kovasti uudistuneen kotkalaisjoukkueen ensimmäinen harjoituspeli päättyi tänään 76—86-kotitappioon Kouvoille.

— Puolustusta ei ole harjoiteltu vielä kertaakaan, vaan on keskitytty hyökkäämiseen. Ei sekään tosin toiminut tänään, KTP:n päävalmentaja Ray Ailus sanoi.

— Positiivista oli, että passiivisen alun jälkeen saimme rytmistä kiinni ja olimme vähän aktiivisempia.

KTP on kokenut viime kaudesta rajun muodonmuutoksen, sillä joukkueessa jatkaa vain neljä viime kauden pelaajaa.

Uusia ulkomaalaisvahvistuksia oli kentällä kolme. Jahsha Bluntt väläytteli alussa heittotaitoaan, mutta lopulta peliminuutit jäivät vähäiseksi, mitä varmasti selittää laiturin jalkaan teipattu jääpussi.

— Jotain siellä on, katsotaan…, Ailus sanoi.

Deon Edwin on vasta kotiutumassa FIBA Americupista, jossa heittävä takamies edusti Neitsytsaarten maajoukkuetta. Vanha tuttu Kenneth Simms ja Seagullsia aiemmin Suomessa edustanut Deremy Geiger sen sijaan nähtiin hyväkuntoisina kentällä.

— Onhan se kiva, että jätkät ovat tulleet hyvässä kunnossa Suomeen. Varsinkin Simms on tuonut harjoituksiin johtajuutta, Ailus jutteli.

KTP pelaa vielä viisi harjoitusottelua ennen 27. syyskuuta alkavaa sarjaa. Seuraavaan otteluun ensi keskiviikkona vastustajaksi saapuu Helsingin Seagulls.

Juha Piipari