Nappaa Starboxista vaikka koko menu: vaniljaista kukkakaalikeittoa, juustoinen kantarellipiirakka sekä jälkiruoaksi pavlovaleivoksia

13.8.2017 14:02

Starbox.fi:n bloggaajat ovat jälleen kehitelleet maukkaita reseptejä tulevalle viikolle.

 

Kuva: Starbox
Kukkakaalikeitosta tulee tällä ohjeella ihanan samettinen.
Kukkakaalikeitosta tulee tällä ohjeella ihanan samettinen.

 

 

Samettisen kukkakaalikeiton ohjeen tarjoaa Kakkupuoti Hurmaava.

Kukkakaalikeittoon tarvitaan kukkakaali, sipulia, vettä, kasvisliemikuution puolikas, kuohukermaa, suolaa, mustapippuria, ripaus muskottipähkinää sekä puolikas vaniljatanko.

Kukkakaalikeiton ohjeen voit lukea täältä.

 

Kuva: Starbox
Kantarellipiirakassa on myös pekonia ja juustoa.
Kantarellipiirakassa on myös pekonia ja juustoa.

Mikäpä sopisi kesäisen kukkakaalikeiton kaveriksi parmemin kuin juustoinen kantarellipiirakka.

Willa Sarkko -blogin Jamiela Ruotsalainen täyttää piirakkataikinalla taputellun vuoan kantarelleilla, pekonilla, ruokakermalla ja juustoraasteella. Piirakan täytteeseen kuuluu myös kaksi kananmunaa sekä pippuria. Lue kantarellipiirakan ohje Willa Sarkon blogista täältä.

 

Kuva: Starbox
Jos pavlovakakku tuntuu liian isolta, voi tehdä pienempiä pavlovaleivoksia.
Jos pavlovakakku tuntuu liian isolta, voi tehdä pienempiä pavlovaleivoksia.

Jälkiruuaksi voi tarjota vaikkapa Jannen keittiön ohjeilla valmistettuja pavlovaleivoksia.

Pavlovat ovat benäläisen ballerina Anna Pavlovan tanssiasun inspiroimia leivoksia. Pavlova on ilmava, kermavaahdolla ja hedelmillä päällystetty marenkikakku.

– Kakun sijan valmistin pienempiä pavlovaleivoksia, jotka ovat käteviä tarjoilla.

Pavlovassa on marenkia, joka on sokerin ja kananmunan valkuaisen sekoitus.

– Marenkia voi valmistaa myös vegaanisena vatkaten aquafaban ja sokerin keskenään. Aquafaba vaahtoaa kauniisti ja siitä tulee valkoista ja kiiltävää valkuaisten tavoin. Aquafaba on yleisnimitys säilykekikherneiden ja -papujen liemelle, jolla voi pitkälti korvata kananmunan käytön ruoanlaitossa, Janne kertoo.

Janne kertoo blogissaan myös mitä eroa on ranskalaisella, sveitseiläisellä ja italialaisella marengilla.

Blogissa on ohjeet kolmeen erilaiseen täytteeseen. Hän valmisti sitruuna-vadelmatäytettä, mansikka-suklaatäytettä ja hedelmätäytettä.

Jos mieli tekee pavlovaleivoksia, katso ohje täältä.

 

 

 

Starbox.fi on Kaakon Viestinnän blogiyhteisö, jossa on tällä hetkellä yli 60 bloggaajaa. Blogien aihepiirejä ovat mm. hyvinvointi, matkailu, ruoka, leivonta, kauneus, muoti, urheilu, valokuvaus ja kädentaidot.

 

Marjo Latvanen