Lue otteluraportti: HP voitti Vähäkyrön 2-1, nousu Superiin varmistui jo kesken avausjakson!

10.8.2017 17:58 | Päivitetty: 10.8.2017 22:11

Kymen Sanomat oli paikalla Vähänkyrön Viestin ja Haminan Palloilijoiden välisessä ottelussa. HP varmisti nousunsa jo avausjaksolla, kun Manse PP voitti Siilinjärven avausjaksolla 3-0.

SL: Simo Vanhala täräyttää ratkaisun, Jani Ahonen tuo. HP voittaa ottelun 2-1 (3-6, 7-4, 1-0) ja pelaa kaudella 2018 miesten Superpesiksessä!!!!

SA: VäVi ei saa ukkoa kolmoselle. Eskelinen otti taktisella väärällä ja tappoheitolla komean palon kakkoselta, hieno ulkopelivuoro.

SA: Viesti aloittaa sisällä.

S: Avausjakso siis Vähällekyrölle 6-3, toisen voitti HP 7-4.

4L: Kolme paloa varsin vauhdikkaasti. Supervuoroon mennään!

4A: Vuoro päättyy tilanteeseen 4-7. "Vähis" sisälle. Scooter pauhaa.

4A: Eskelinen lyö, Otso Mäkelä tuo 4-7. Yksi palo taululla.

4A: Simo Vanhala kotiuttaa Juha Toikan, 4-6. Taidetaan mennä vielä supervuoroon.

4A: Ville Aallon lyönti lipsahtaa VäVi-kopparin räpylän alta. Santeri Löppönen tuo tilanteeksi 4-5.

4A: Tilastoknoppi #2: Jaakko Erkkilän kunnari oli hänen ensimmäinen lyöty juoksunsa tällä kaudella. Tämä on hänelle 17:s ottelu. Uusia sankareita syntyy kotijoukkueesta, näinköhän vievät tämän ottelun?

4A: HP:n viimeinen sisävuoro alkaa. Jos ottelun voitto on mielessä, nyt pitäisi tehdä juoksuja.

3L: VäVin Jaakko Erkkilä veti juuri kunnarin tyhjään kenttään! Pallo painui kakkospesän vierestä heinäpellolle. Tilanne 4-4.

3A: Nopea vuoro, nyt ei HP saanut miestä liikkeelle juuri lainkaan.

2L: Kolme paloa ja vuoronvaihto.

2L: Kun fanibussi ajoi stadionille, kävi järjestyksenvalvojien edustaja bussissa sanomassa "Ollaan nätisti, niin kaikki menee hyvin." Nätisti on oltu. Ottelussa tilanne edelleen 3-4.

2A: Kolme paloa taululla, VäVi sisälle.

2A: Peli etenee omalla painollaan, HP:llä kulkee nyt mukavasti. 3-4. Tilastoknoppi: VäVille tänään kolme juoksua lyönyt Jani Pylkkä  oli koko kaudella ennen tätä peliä lyönyt yhteensä kaksi juoksua. Jari Ojanen tuplasi kauden saldonsa lyömällä yhden juoksun.

1L: Vähänkyrön lyöjät loppuvat. HP tulee sisälle.

1L: Tulihan sitä ääntä, kun Viesti tasoitti. 3-3.

1L: VäVi saa läpilyönnin kolmospuolelta, tilanne 2-3. Tunnelma on vähän outo, kun jännitystä ei pelissä sinänsä enää ole. Tai ehkä Vähänkyrön puolella on, heillä vielä taistelu käynnissä siitä, joutuvatko karsimaan. Mutta kovin on Kyrölä hiljainen.

1A: Pitkä vuoro päättyy 0-3. Pituutta lisäsi HP:n hyvien otteiden lisäksi se, ettei HP:n toinen juoksu ollut millään päivittyä taululle, ja tuomareiden piti tarkastaa tilanne pöytäkirjasta. Tunnelma on leppoisa ja sää kaunis. "Onko siinä H? ON! Onko siinä P? ON! Mikä siitä tulee? HP!" huutaa haminalaiskatsomo.

1A: Otso Mäkelä lyö Jani Ahosen helposti kotiin, 0-1.

Toinen jakso alkaa. Tauko lyhennettiin yhteispäätöksellä viisiminuuttiseksi, jotta HP:n joukkue ja fanit pääsevät vähän aiemmin kotimatkalle. Hienoa, Vähäkyrö!

HP:n puheenjohtajalla Jukka Hellbergillä on jo päässään Superpesis 2018 -lippis.

"Viimeisten otteluiden jälkeen nousu ei ole yllätys. Pelissä näkyi vähän ylilatausta, mutta 1. jakson lopulla se helpotti."

"Mitä pukukopissa kuuntelin, niin pojat haluavat vielä voittaa tämän pelin. Se on kunnia-asia. Ettei jää käsitystä, että nousu tuli vain SiiPen tappion vuoksi."

Ottelu jatkuu noin vartin päästä.

4L: Avausjakso päättyy ViVelle 6-3. "Ei sillä ole vitunkaan väliä miten se tulee", kuuluu HP:n kopista. Voitontanssi näkyy ikkunan läpi.

4L: HP:n pelaajat juhlivat jo nyt, vaikka kai tätä toinenkin jakso pelataan. Halailua ja hihkuilua, läpsyjä tulee myös Vähänkyrön valmennusjohdolta.

4L: MANSE PP VOITTAA AVAUSJAKSON SIILINJÄRVEÄ VASTAAN 3-0. HP NOUSEE ENSI KESÄKSI SUPERIIN!!! 

4L: Haavat kaikille siitä.

4L: Ajolähtö, Heikkilä kolmosella. Eskelinen lyö.

4L: Otso Mäkelän välilyönnillä Jani Ahonen ehtii juuri ja juuri kotiin: 6-3, ei paloja.

4L: HP tekee muutoksen lyöntijärjestykseen. Jesse Eskelinen jokeriksi ja Simo Vanhala Eskelisen numerolle 7.

4A: Nyt paloja kolme, ei tullut kolmostilanteita. VäVi johtaa 6-2, Haminalle jakson viimeinen sisävuoro.

4A: Kaksi paloa, Viesti ei ole vielä saanut miestä kolmoselle. HP:llä nyt paljon parempaa ulkopeliä.

4A: Oskari Vihmaselta kiva syöksykoppi. VäVi ei saa ukkoa kentälle.

3L: Kolmas palo ja vuoronvaihto tilanteessa 6-2. Vähänkyrön "pappapenkki" kuittailee hyvässä hengessä muutamalle haminalaiselle. "Älkää vielä lähtekö, on teillä vielä mahdollisuus", sieltä kuuluu muutamalle tupakoitsemaan lähtevälle.

3L: Vanhala vetää kakkospuolelta läpi läheisen omakotitalon pihaan. Ei ehdi kolmoselle, mutta kaksi juoksua eli peli 6-2. HP:n kakkospelinjohtaja Vesa Toikkaa puhutellaan nyt, keskustelu ei kuulu tänne asti. Ei kortteja Vesselille.

3L: Näpyllä otti kotiin, mutta täpärä palo. HP-ukot kuumenevat, Joona Mäkelä joutuu puhutteluun ja saa keltaisen kortin.

3L: Ajolähtö Simo Vanhalalle. Eskelinen kolmosella.

3L: HP ottaa aikalisän ennen lyöntien aloittamista. Nyt tarvitaan juoksuja, vaikka Manse onkin tässä vaiheessa auttamassa HP:n nousuun.

3A: Viesti ei saanut ukkoa kakkoselle, se oli nopea vuoro. HP lyömään.

3A: Tampereella tulos menee HP:n suuntaan, Manse johtaa Siilinjärveä 3-0.

2L: Siitä yksi palo. Seuraava ajo, Ville Aalto lyö suoraan lähimmän äijän räpylään. Vuoronvaihto, ja VäVi 6-0-johdossa kahden vuoron jälkeen.

2L: Ajolähtö HP:lle, Simo Vanhala lyömään.

2L: Juha Toikka pomputtelee Henri Heikkilän kolmoselle. Löppönen ykkösellä.

2A: Uskomatonta, 6-0, pallo pomppasi Henri Heikkilän räpylästä. Katsomo huutaa aikalisää. Vapauttava kolmas palo!

2A: Ja 5-0. Valtteri Hämäläisen eteen takakentälle aivan sivurajan tuntumaan, hyvä lyönti.

2A: Ja hyvällä välilyönnillä 4-0. Kaksi paloa taululla.

2A: Oho! Valtteri Hämäläinen ei saa helpohkoa palloa kopiksi, VäVi 2-0-johtoon. Palloa lyödään aika kovaan vasta/sivutuuleen, haittaisiko ulkopeliä. Ja sitten harhaheitolla 3-0!

1L: Ville Aalto purkaa ajolähtöä, Löppösestä selvä palo kotiin. Ja heti perään kolmas palo. Aika vaisua on HP:n peli, olisiko jännitystä otteissa.

1L: Santeri Löppönen odotellut jo tovin kolmosella, että kuka kotiuttaisi. Otso Mäkelän viimeinen yritys on laiton, kotiyleisön huutelija aloittaa "MÄkelääää, Mäkelääää" -psyykkaamisen.

1L: HP aloittaa lyönnit. HP:n kannattajakatsomo istuskelee vielä aika hiljaa kotipesän takana. Vaasalainen Klamydia soi, naapuripitäjän bändi.

1A: VäVi menee heti 1-0-johtoon. Joukkueen ainoa mahdollisuus on saada täydet kolme pistettä, eikä sekään välttämättä riitä karsintapaikan välttämiseen.

17.55 HP:n fanibussi saapui Kyrölän kentälle viisi minuuttia sitten. Aika pienimuotoiset ovat puitteet, mutta kodikas kyläkenttä. Paikalla ehkä sata paikallista katsojaa + reilut 50 HP-kannattajaa.

Pelin henki on selvä: yksikin jaksovoitto HP:lle Vähänkyrön Viestistä tai yksikin jaksotappio Siilinjärvelle Manse PP:n vieraana nostavat HP:n ensi kaudeksi miesten Superpesikseen!

HP:llä viimeaikainen vakiokokoonpano. Jokereina Simo Vanhala, Ville Aalto ja Santeri Löppönen.

HP aloittaa ulkona.

Antti Kaarto