Salmenvirrassa ei pidä uida — muuten kaakonkulmalla polskitaan hyvissä vesissä

7.8.2017 12:35
Kuva: Sari Tauru
Muun muassa Haminan Ramsinkarin uimaveden laatu on hyvä. Arkistokuva.
Muun muassa Haminan Ramsinkarin uimaveden laatu on hyvä. Arkistokuva.

Uimavedet Haminan, Virolahden ja Miehikkälän yleisillä uimarannoilla ovat hyviä. Poikkeuksen tekee Salmenrinnan uimaranta Haminassa.

Salmenvirran uimarannan veden laatu on mikrobiologisesti heikko. Salmenvirran uimarannalla uimista ei suositella ennen kuin uimaveden laatu täyttää sille asetetut vaatimukset.

Uimavesien mikrobiologinen laatu mitattiin elokuun alussa. Salmenvirran uimarannalta otetaan uusintanäyte 8.8.

Meriveden lämpötila vaihteli +16,8 - +20,0 °C ja sisävesien +19,8 - +21,6 °C välillä. Sinilevää ei havaittu uimarannoilla.

Näytteet otettiin Haminassa Pitkiltähiekoilta, Rampsinkarista, Mustaniemestä, Vähäjärvestä, Merkjärvestä, Salmenvirrasta, Neuvottomasta ja Savilahdesta.

Virolahden näytteet otettiin Pyyhinlammesta, Huvisaaresta, Kiiskinjärvestä ja Klamilasta.

Miehikkälässä testipaikkoja olivat Lapjärvi, Vallanjärvi, Kalliokoski, Syväjärvi, Halmaanjärvi, Likolampi, Myllylampi, Hurttala ja Muurikkala.

Uimarantojen uimaveden mikrobiologisen laadun arvioinnissa käytetään uimaveden escherichia colin ja suolistoperäisten enterokokkien määritystä. Uimaveden laatua arvioidaan näytteenoton yhteydessä aistinvaraisesti, esiintykö syanobakteereita (sinileviä), onko vedessä jätteitä, kuten öljymäisiä ja tervamaisia aineita sekä onko kelluvaa materiaalia (esimerkiksi muovi, kumi, lasi- ja muovipulloja).

Eija Anttila