Lidl Suomi suunnittelee myymälää Kotkan Sutelaan

26.7.2017 12:33 | Päivitetty: 26.7.2017 12:54
Kuva: Harri Teitto

Kotkan kaupunki järjesti Sutelaan kaavoitetuista liiketontista avoimen tarjouskilpailun alkukesällä. Useampi yritys valmisteli tarjouksen jättämistä, mutta lopulta Lidl oli ainoa tarjouksen jättänyt.

Sutelan Lidl-myymälä on tarkoitus avata vuoden 2018 joulumyyntiin. Myymälä työllistää valmistuttuaan arviolta kolmisenkymmentä työntekijää.

Myymälä tulee olemaan Lidlin uuden myymäläilmeen mukainen. Myyntipinta-alaa on suunniteltu olevan noin 1 400 neliömetriä. Karhulan myymälä jatkaa nykyisellään.

— Asiakkaat ovat toivoneet lisää kilpailua alueen ruokakauppatarjontaan ja olemme iloisia voidessamme vastata tähän kysyntään. Uusi myymälä palvelee sekä Länsi-Kotkan asukkaita että moottoritietä matkaavia, kertoo Toni Koskinen, Lidlin Etelä-Suomen kiinteistötoimiston päällikkö ja syntyperäinen kotkalainen.

Kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannosen mukaan Sutelan liiketontit on kaavoitettu hyödyntämään uutta moottoritietä ja vahvistamaan Sutelan kaupallista aluetta. Liikenteellinen saavutettavuus on poikkeuksellisen hyvä, ja alue on hyvin tunnettu entuudestaan Prisman ansiosta.

Vaikka liikkeet ovatkin suuria ja lähellä liittymää, ovat ne myös monille asukkaille se kaikkein lähin kauppa. Hannonen iloitsee Lidlin aktiivisuudesta ja uusista työpaikoista.

— Lidlillä on Suomessa tekemisen meininkiä. On hienoa, että he laajentavat Kotkassa, lisää Hannonen.

Kotkan kaupunkirakennelautakunta kokoontuu 1. elokuuta ylimääräiseen kokoukseen päättämään kaupasta. Lopullinen päätös kaupasta on tarkoitus tehdä valtuuston elokuun kokouksessa.