Meripäiväartisti: Olli Lindholm on nyt myös nuorten suosikki

14.7.2017 8:27 | Päivitetty: 14.7.2017 8:40
Olli Lindholmin (kuvassa oikealla) luotsaama Yö esiintyy Meripäiväareenalla perjantaina.
Olli Lindholmin (kuvassa oikealla) luotsaama Yö esiintyy Meripäiväareenalla perjantaina.

Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholm, mitä kuuluu kesääsi?

Frontside Ollien jälkeen ihmiset huomasivat, että Olli onkin hauska.

Olli Lindholm

— Kesä on mennyt tosi kivasti. Yö aloitti kesäkiertueen 8. kesäkuuta. Olemme tehneet jo 15 keikkaa ja vielä on toinen mokoma jäljellä. Olemme olleet keikkojen suhteen onnekkaita, sillä olemme säästyneet pahimmilta koiranilmoilta.

Olit mukana Vain elämää -sarjan uusimmalla tuotantokaudella. Mitä ohjelmasta jäi parhaiten mieleesi?

— Sarja oli yksi elämäni parhaimmista kokemuksista. Silloin tällöin vilkaisen tietokoneeltani pätkiä esiintymisistä. Niistä tulee haikea ja liikuttunut olo. Meistä hitsautui hieno porukka. Odotan kovasti 19. elokuuta pidettävää Hartwall-areenan keikkaa, jolloin pääsemme esiintymään yhdessä.

Mitä ohjelma antoi sinulle musiikillisesti?

— Kun esitin Robinin Frontside Ollien, sosiaalinen media räjähti. Minusta oli pitkään elänyt mielikuva, että olen vakava enkä naura itselleni. Frontside Ollien jälkeen ihmiset huomasivat, että Olli onkin hauska. Sitä kautta myös nuoret löysivät Yö-yhtyeen. Tämä on tuonut keikoille tietynlaista säpinää ja herättänyt uutta kiinnostusta bändiä kohtaan. Myös Tuhoutuva tarina -biisistä on tullut hitti. Hitit ovat aina bändille hyvä juttu.

Olet toiminut The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana vuodesta 2015. Millainen kokemus tämä on ollut?

— Sekä Vain elämää että The Voice of Finland ovat elämäni tähtihetkiä. The Voice of Finlandin kautta olen päässyt tutustumaan nuorten ihmisten sielunmaisemaan ja rohkaisemaan heitä urallaan. Se on ollut todella merkityksellistä.

Kuinka tärkeää näkyvyys on artistille?

— Se on tärkeää, mutta jos sinulta puuttuu sisältö, on ihan sama kuinka paljon näyt. Ihmiset huomaavat, jos artisti on tyhjää täynnä.

Olet tehnyt musiikkia lähes 40 vuotta. Mikä saa sinut jaksamaan?

— Osaan tämän homman parhaiten. On vaikea kuvitella, että menisin esimerkiksi Tokmannille myyjäksi. Tämä on koko elämäni ja tulee olemaan hamaan loppuun asti.

Yö esiintyy perjantaina Kotkan Meripäivillä. Millaisia muistoja sinulla on Meripäiviltä?

— Olemme esiintyneet Meripäivillä monta kertaa. Parasta on se tunne, kun teltta on tupaten täynnä väkeä, on valtavan kuuma ja yleisö huutaa. Kun siinä tilanteessa laittaa itsensä likoon, on hämärän rajamailla. Parhaiten mieleeni on jäänyt kesä 2004, jolloin esitimme ensimmäisen kerran Petri Munckin tekemän Oikee enkeli -kappaleen. Petri oli silloin yleisössä katsomassa keikkaamme. Se oli hieno hetki.

Meripäiväareenalla perjantaina

20 Suvi Teräsniska

22 Yö

24 Lauri Tähkä

Outi Palmu