Suunnistajat näyttivät Meripäivillä juoksemisen mallia

13.7.2017 22:53
Kuva: Jukka Lehtoranta
Samu Heiska (keskellä) vaihtoi maalissa kuulumisia Lari Takasen (vasemmalla) ja entisen huippusuunnistajan Timo Harjun kanssa.
Samu Heiska (keskellä) vaihtoi maalissa kuulumisia Lari Takasen (vasemmalla) ja entisen huippusuunnistajan Timo Harjun kanssa.
Meripäiväjuoksuun osallistui tälläkin kertaa monisatapäinen kuntoilijajoukko.

Vehkalahden Veikkojen suunnistajat Lari Takanen ja Samu Heiska eivät kauaa viihtyneet muiden seurassa Meripäiväjuoksussa Kotkassa. Kovakuntoiset pihkaniskat karkasivat muilta jo lähtökiihdytyksessä.

Seurakavereiden kesken ei syntynyt kilpailua voitosta, sillä Takanen juoksi perinteisen 15 kilometrin kisan ja Heiska puolimaratonin. Molemmat voittivat.

Takasen voittoaika 48.49 oli kuusi sekuntia parempi kuin saman miehen ykkösaika viime vuonna. Heiska viipyi puolikkaalla maratonilla 1.14.44. Hänen voitossaan havisi historia, sillä kotkalainen Antti Ole Halonen oli voittanut Meripäiväjuoksun pidemmän version tähän asti jokaisella kerralla. Puolimaratonilla on kilpailtu vuodesta 2010 asti.

— Olisin toivonut, että Samu juoksee lyhyemmän matkan. Oltaisiin saatu kunnon kisa aikaan, Takanen naureskeli.

— Parempi näin, ei tarvitse kuunnella kettuilua, Heiska vastasi.

Naisten puolimaratonin voitti Mira Kölli ja 15 kilometrin kisan Kymin Koskenpoikien Elina Hämäläinen. 5 kilometrin mittaisella Katariinan kierroksella sekä voittaja, Imatran Urheilijoiden Antti Kosonen että kakkonen, Katajaisten nuori Jaakko Lehtinen alittivat entisen reittiennätyksen. Uusi ennätysaika on 17.05.

Jukka Lehtoranta