Eroa enää viisi pistettä: SiiPe hävisi Jyväskylässä ja Otso Mäkelä löi HP:lle voiton Pöytyästä

12.7.2017 21:18 | Päivitetty: 12.7.2017 22:51
Kuva: Jukka Lehtoranta
Jesse Eskelinen pelasi loistopelin HP:n lukkarina.
Jesse Eskelinen pelasi loistopelin HP:n lukkarina.

Vielä viikko sitten miesten Ykköspesiksen ykköspaikka ja sen mukana tuleva suora nousu Superpesikseen näytti olevan Siilinjärven Pesiksen yksinoikeus. Sitten SiiPe hävisi Haminassa HP:lle ja antoi muille vähän toivoa — ja tänään järisi lisää: Jyväskylän Kiri yllätti kotonaan savolaiset 2—0 (3—2, 3—2), ja kun HP voitti kotonaan sarjakolmonen Pöytyän 2—1 (3—1, 1—3, 2—1), ero sarjan kärjessä on enää viisi pistettä.

Ottelukierroksia on jäljellä kahdeksan.

Pesäpallossa onni vaihtelee nopeasti — ja niin se teki tänäänkin. Siilinjärvi oli voittamassa Jyväskylässä toista jaksoa, kunnes Kiri takoi viimeisen tasoittavalla kolme juoksua ja lähetti kärkijoukkueen kotiin ilman yhtään pistettä.

Samaan aikaan Vallikentällä HP oli tiukan paikan edessä, kun Pöytyä vei toisen jakson 3—1 ja sai supervuoron aloittavallakin juoksun aikaan.

Oranssipatojen pelastajaksi nousi Otso Mäkelä, josta on tullut viime aikoina melkoinen ase sisäpelissä. SiiPe-voitossa Mäkelä takoi 1+6 juoksua ja otti ratkaisuroolin myös nyt. Hän kotiutti supervuoron tasoittavalla etenijäjokeri Santeri Löppösen ja Henri Heikkilän, ja peli päättyi siihen.

Mäkelä löi yhden juoksun myös avausjaksolla ja esitti ulkonakin illan komeimman suorituksen: kakkospuolelta läpi menossa ollut pallo pysähtyi Mäkelän huimaan syöksykoppiin ja Pöytyän rynnistys loppui siltä erää siihen.

Palkintoraati myönsi Mäkelälle HP:n kakkospalkinnon. Ykkösen kävi pokkaamassa lukkari Jesse Eskelinen, eikä ollenkaan suotta. Eskelinen sotki ensimmäisellä jaksolla Pöytyän sisäpelin niin pahoin, että sarjakolmonen sai koko jaksolla aikaan vain kaksi kolmostilannetta. Kaikkiaankin niitä kertyi vieraille vain kymmenen.

HP pelaa seuraavaksi lauantaina Lievestuoreella ja sen jälkeen ensi keskiviikkona kotona Ylivieskaa vastaan.

Loppuohjelmat

Siilinjärvellä (39 pistettä) ja HP:llä (34) on molemmilla jäljellä kahdeksan ottelua:

SiiPe: Tampere (kotona), Ulvila (k), Muhos (k), Ylivieska (k), Kuopio (vieraissa), Lohi (k), Pöytyä (v) ja Tampere (v).

HP: Lievestuore (v), Ylivieska (k), Muhos (k), Lohi (v), Kuopio (k), Ulvila (v), Tampere (k), Vähäkyrö (v).

Jukka Lehtoranta