Suuret risteilyalukset saapuvat Mussalon satamaan tänä aamuna — katso parhaat paikat alusten bongaamiseen!

10.7.2017 7:27
Kuva: sari Tauru
Katariinan meripuisto on yksi hyvä paikka risteilijöiden tarkkailuun.
Katariinan meripuisto on yksi hyvä paikka risteilijöiden tarkkailuun.

Tänä aamuna Mussalon sataman laitureihin kiinnittyvät yli 290 metriä pitkä ja yli 30 metriä leveä m/s Costa Mediterranea sekä noin 253 metriä pitkä ja yli 30 metriä leveä m/s AIDAmar mukanaan tuhansia matkailijoita.

M/s Costa Mediterranea saapuu Kotkan Mussaloon aikataulun mukaan kello 8 ja m/s AIDAMar kello 9. Aikataulun mukaan alukset irtoavat laiturista kello 18.

Yleisö ei sinne pääse, mutta laivojen saapumista ja lähtemistä voi seurata esimerkiksi Santalahdesta, Linkinkalliolta tai Katariinan niemen kärjestä.

Costa Mediterranea saapuu Tukholmasta ja AIDAmar Warnemündestä Saksasta. Molemmat ovat maailman suurimman risteilyvarustamon Carnival Corporationin aluksia. Costa Mediterranea seilaa kesän Itämerellä ja saapuu uudestaan Kotkaan maanantaina 17. heinäkuuta.

Costa Mediterranea ja AIDAmar tuovat alueelle yhteensä yli 5300 risteilyvierasta. Lisäksi mukana on yhteensä yli 1500 hengen miehistö. Haminan—Kotkan satamassa alukset viipyvät kymmenen tuntia, minkä jälkeen niiden matka jatkuu kohti Pietaria.

Johanna Vehkaluoto