Pyörällä perille Meripäiville ja Tall Ships Racesiin – pop up -vuokraamo Kotkan linja-autoasemalla

10.7.2017 14:03

Kotkan linja-autoasemalle tulee Meripäivien ja Tall Ships Racesin ajaksi Valpastin Bike Share -pyöränvuokrauspiste.

Meripäiväkävijä voi tulla Kotkaan linja-autolla ja jatkaa matkaansa polkupyörällä. Pyörän voi vuokrata käyttöönsä kahdeksi tai neljäksi tunniksi. Halutessaan pyörän voi varata etukäteen osoitteesta www.valpastin.fi/bikeshare

Valpastin Bike Share -pyörävuokraamo palvelee tapahtuman aikana torstaista sunnuntaihin kello 10—18 linja-autoasemalla, josta on noin puolentoista kilometrin matka festivaalialueelle.

— Pop up -pyörävuokraamon sijainti linja-autoasemalla tekee joukkoliikenteen ja pyöräilyn yhdistämisestä helppoa, kuvailee toimitusjohtaja Mari Päätalo kestävän liikenteen tuotteisiin ja palveluihin erikoistuneesta Valpastin Oy:stä.

— Polkupyörän avulla kävijä voi halutessaan tutustua Kotkansaaren laajemminkin. Polkupyörä on joustava ja hauska tapa tutustua kesäkaupunkiin.

Pyöräilyn ja joukkoliikenteen yhdistämistä tukee myös Valpastin Bike Share -pyörävuokraamon liittäminen Perille.fi -palveluun. Palvelu tarjoaa erilaisten kulkutapojen vertailun tapahtumaan tulijalle; vertailla voi matkaan kuluvaa aikaa, kustannuksia sekä hiilidioksidipäästöjä.

— Tulija voi palvelun avulla vertailla niin kaukoliikenteen kuin paikallisliikenteen eri vaihtoehtoja. Matkaa voi jatkaa linja-autoasemalta pyörällä, kävellen tai paikallisbussilla, kuvailee Perille Mobility Services Oy:n toimitusjohtaja Olavi Paananen.

Pyörällä Perille -konsepti  syntyi Kotkan kaupungin, Sitran ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy maaliskuussa järjestämän kilpailun pohjalta.

Valpastin Bike Share -pyörävuokraamo

Kotkan linja-autoasemalla 13.-16. heinäkuuta.

Avoinna klo 10—18

2 tuntia 2 euroa

4 tuntia 4 euroa

Johanna Vehkaluoto