Suuret risteilyalukset saapuvat Kotkaan maanantaina — katso missä voit parhaiten seurata niiden saapumista ja lähtemistä!

6.7.2017 14:04
Kuva: Leo Skogström
Katariinan niemi on yksi niistä paikoista, joissa voi seurata risteilylaivojen saapumista Kotkaan.
Katariinan niemi on yksi niistä paikoista, joissa voi seurata risteilylaivojen saapumista Kotkaan.

Ensi viikon maanantaina Haminan—Kotkan sataman Mussalon laitureihin kiinnittyvät yli 290 metriä pitkä ja yli 30 metriä leveä m/s Costa Mediterranea sekä noin 253 metriä pitkä ja yli 30 metriä leveä m/s AIDAmar mukanaan tuhansia matkailijoita.

Costa Mediterranea saapuu Tukholmasta ja AIDAmar Warnemündestä Saksasta. Molemmat ovat maailman suurimman risteilyvarustamon Carnival Corporationin aluksia. Costa Mediterranea seilaa kesän Itämerellä ja saapuu uudestaan Kotkaan maanantaina 17. heinäkuuta.

Costa Mediterranea ja AIDAmar tuovat alueelle yhteensä yli 5300 risteilyvierasta. Lisäksi mukana on yhteensä yli 1500 hengen miehistö. Haminan—Kotkan satamassa alukset viipyvät kymmenen tuntia, minkä jälkeen niiden matka jatkuu kohti Pietaria.

Heinäkuussa saapuvat risteilijät ovat niin suuria, että ne mahtuvat ainoastaan Mussalon syväsatamaan. Yleisö ei sinne pääse, mutta laivojen saapumista ja lähtemistä voi seurata esimerkiksi Santalahdesta, Linkinkalliolta tai Katariinan niemen kärjestä.

Maanantaina m/s Costa Mediterranea saapuu Kotkan Mussaloon aikataulun mukaan kello 8 ja m/s AIDAMar

kello 9. Aikataulun mukaan alukset irtoavat laiturista kello 18.

Johanna Vehkaluoto