Karhulan operaatio liittyi asevarkauteen Haminassa — poliisi kaipaa havaintoja kahden henkilöauton liikkeistä

25.6.2017 9:39 | Päivitetty: 25.6.2017 12:56
Poliisi kaipaa havaintoja henkilöautojen liikkeistä Haminassa tapahtuneeseen asevarkauteen liittyen.
Poliisi kaipaa havaintoja henkilöautojen liikkeistä Haminassa tapahtuneeseen asevarkauteen liittyen.

Kotkan Karhulassa lauantai-iltana ollut suuri poliisioperaatio liittyi Haminassa aiemmin illalla tapahtuneeseen asevarkauteen. Poliisi kaipaa havaintoja kahden henkilöauton liikkeistä.

Haminan Paijärvellä oli murtauduttu omakotitaloon lauantai-iltana noin iltakahdeksan aikaan. Talosta oli anastettu useita ampuma-aseita.

Poliisi otti illalla kotkalaisen pizzerian edustalta kiinni useita henkilöitä, joiden epäillään syyllistyneen tutkittavana olevaan törkeään varkauteen tai olevan muuten osallisena tekoon. 

Rikoskomisario Jyrki Hänninen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että henkilöiden jäljille päästiin melko nopeasti.

— Epäilty varkaus on tapahtunut noin kahdeksalta, ja heidät otettiin kiinni kymmenen jälkeen. Henkilöitä kuulustellaan tänään, ja tutkinta lähtee tästä nyt sitten etenemään, Hänninen sanoo.

Poliisi otti haltuunsa myös kaksi henkilöautoa, joilla rikoksesta epäillyt ovat liikkuneet. Autot ovat viininpunainen Volvo S80 ja harmaa BMW 523.

Mahdolliset havainnot näiden autojen liikkeistä Haminan ja Kotkan alueella voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 414 559.

Uutista päivitetty 25.6. klo 9.55: lisätty poliisin kommentti.

Henri Pitkänen