Veli Liikasesta vihreiden kolmas varapuheenjohtaja — Katja Andrejev Haminasta nimettiin järjestöaktiviiksi

18.6.2017 13:59 | Päivitetty: 18.6.2017 19:38
Kuva: Vihreät
Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen valittiin varapuheenjohtajiksi. Lasse Miettinen jatkaa puoluesihteerinä.
Maria Ohisalo, Hanna Halmeenpää ja Veli Liikanen valittiin varapuheenjohtajiksi. Lasse Miettinen jatkaa puoluesihteerinä.

Kaakkois-Suomen ehdokas, mikkeliläinen Veli Liikanen on valittu vihreiden kolmanneksi varapuheeenjohtajaksi puoluekokouksessa Tampereella. Liikanen sai kolmanneksi eniten ääniä varapuheenjohtajasta äänestettäessä.

Veli Liikanen on ollut neljä vuotta puoluehallituksen varajäsen. Hän on nuorisotutkija ja biologi, jonka vahvat sektorit ovat ilmasto- ja ympäristöasioissa sekä nuoriso- ja koulutuspolitiikassa. 38-vuotias Liikanen on vaikuttanut pitkään myös kuntapolitiikassa. Hän on Mikkelistä kotoisin olevan Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen veljenpoika.

Maria Ohisalo jatkaa vihreiden varapuheenjohtajana. Hän sai eniten ääniä varapuheenjohtajavaalissa. Myös Hanna Halmeenpää jatkaa varapuheenjohtajana. Vihreiden puolusihteerinä jatkaa Lasse Miettinen.

Katja Andrejev Haminasta nimettiin vihreäksi järjestöaktiiviksi kokouksessa tänään. Kymenlaaksoon tuli kaksi kolmesta tunnustuksesta, sillä myös Juha Huhtala Kouvolasta nimettiin vihreäksi järjestöaktiiviksi.

Tiina Knaappila