Haminan, Virolahden ja Miehikkälän uimavesien laatu on hyvä eikä sinilevääkään näy

17.6.2017 16:19
Kuva: Johanna Savolainen
Uimaveden laatu Rampsinkarissa on hyvä.
Uimaveden laatu Rampsinkarissa on hyvä.

Haminan, Virolahden ja Miehikkälän uimarantojen veden laadussa ei tällä hetkellä ole moittimista. Yleisiltä uimarannoilta otettiin näytteitä 31.5.-14.6. ja niissä vesien mikrobiologinen laatu oli hyvä.

Meriveden lämpötila vaihteli 13,5—15,9 asteen välillä ja sisävesissä 14,0—17,4 asteen välillä. Sinilevää ei havaittu uimarannoilla.

Näytteiden otossa tarkkaillaan uimaveden Escherichia colin ja suolistoperäisten enterokokkien määrää. Samalla tarkistetaan silmämääräisesti, onko vedessä sinilevää, öljymäisiä tai tervamaisia jätteitä tai kelluvaa materiaalia kuten muovia tai kumia.

Näytteet otettiin Haminassa Pitkiltä Hiekoilta, Rampsinkarilta, Mustaniemestä, Vähäjärvestä, Merkjärvestä, Salmenvirralta, Neuvottomasta ja Savilahdesta. Virolahdella tarkasteluun menivät Pyyhinlampi, Huvisaari, Kiiskinjärvi ja Klamila ja Miehikkälässä Lapjärvi, Vallanjärvi, Kalliokoski, Syväjärvi, Halmaanjärvi, Likolampi, Myllylampi, Hurttala, Muurikkala.

Uimavesien laatua seurataan kesän ajan Pitkien Hiekkojen ja Rampsinkarin uimarannoilta kerran kolmessa viikossa otettavin vesinäyttein. Muilta yleisiltä uimarannoilta vesinäyte otetaan kerran kuussa.

Elina Valtonen