Rannikkoprikaati syventää yhteistyötä Kaakonkulmalla

19.5.2017 8:10
Kuva: Kimmo Seppälä
Kommodori Vesa Tuomisen mukaan Rannikkoprikaati ylläpitää tunnettavuuttaan itäisellä Suomenlahdella merellisenä toimijana.
Kommodori Vesa Tuomisen mukaan Rannikkoprikaati ylläpitää tunnettavuuttaan itäisellä Suomenlahdella merellisenä toimijana.

Rannikkoprikaatin erityisteemana on tänä vuonna yhteistyön syventäminen ja harjoitusalueiden hyödyntäminen muun muassa Kaakonkulmalla. Prikaati on rannikkotaisteluihin erikoistunut Merivoimien joukko-osasto. Se vastaa alueellisen koskemattomuuden valvonnasta ja meritilannekuvasta Suomenlahdella.

Rannikkoprikaatin komentajan, kommodori Vesa Tuomisen mukaan tahtotilana on ylläpitää yhteyksiä reserviläiskenttään sekä maanpuolustusjärjestöihin ja -kouluttajiin. Tarkoituksena on kehittää Kaakonkulmalla vaikuttavan merellisen reservin toimintaa ja yhteydenpitoa maanpuolustuksesta kiinnostuneisiin kansalaisiin.

— Rannikkoprikaatilla ei ole pysyviä joukkoja Kotkan ja Haminan alueella. Siksi tahdomme edistää yhteydenpitoa ja tiivistää koulutusyhteistyötä, sanoo Tuominen.

Prikaatin meritiedustelupataljoonan taisteluharjoitus päättyi perjantaina. Haapasaaristosta Porvoon edustalle ulottuvalle alueelle levittäytyi reilut 300 taistelijaa.

Veikko Mäenpää