Eagles 2. divisioonaan entisten maajoukkuemiesten ja omien kasvattien voimin — ”Suuri pelaajamäärä on meidän vahvuutemme”

19.5.2017 22:05
Kuva: Kimmo Seppälä
Kotka Eaglesin uusi päävalmentaja Niklas Joki pelasi viimeksi Kouvola Indiansissa kaudet 2009–14. Sen jälkeen hän on toiminut kouvolalaisseuran valmennusryhmässä hyökkäyksen koordinaattorina.
Kotka Eaglesin uusi päävalmentaja Niklas Joki pelasi viimeksi Kouvola Indiansissa kaudet 2009–14. Sen jälkeen hän on toiminut kouvolalaisseuran valmennusryhmässä hyökkäyksen koordinaattorina.

Kotka Eagles lähtee uudelle sarjatasolle hyvistä asetelmistä. Amerikkalaisen jalkapallon 2. divisioonaan noussut Eagles pystyi paikkaamaan pelaajamenetyksiä kovilla kavereilla.

Vaahteraliigaan nousseesta Hämeenlinna Huskiesista Kotkaan tulevat muun muassa maajoukkueessakin pelanneet Jani Heinisalo ja Tatu Tarkiainen.

Kouvola Indiansissa vaikuttaneista pelaajista Eaglesin valitsivat esimerkiksi välivuoden pitänyt, maajoukkueessakin pelannut kotkalaispuolustaja Veikko Langi ja pelinrakentaja Mikko Lautamatti, joka toimi Eaglesin päävalmentajana vuonna 2015.

Viime kauden ehkä tärkein pelaaja, kolmosta pelinrakentajana dominoinut Niclas Carpelan jatkaa Kotkassa, mutta hyökkäyksen 11 pelaajan avauskokoonpanosta on vaihtunut peräti seitsemän miestä.

— Olemme pystyneet vastaamaan menetyksiin ja uuden sarjatason haasteisiin. Listassa on pelaajia, jotka kelpaisivat pääsarjaan asti, joukkueenjohtaja Patrik Thessleff sanoo.

— Puolet porukasta pelaa ”väärällä” sarjatasolla, ja toinen puoli on kovaa tasoa 2. divisioonaan, uusi päävalmentaja Niklas Joki sanoo.

Hän pelasi Kouvolassa divaria ja liigaa vuosina 2009—14. Sen jälkeen hän on toiminut Indiansin valmennuksessa.

Eagles on silti vahvasti kotkalainen. Pelaajalistalla on yli 40 nimeä.

— Esimerkiksi Roy Kämppi, Vadim Hyvärinen, Ville Naumanen ja Janne Mäenpää pärjäisivät 1. divisioonassakin, Joki sanoo vasta reilut kolme vuotta lajia harrastaneista kotkalaispelaajista.

— Suuri pelaajamäärä on meidän vahvuutemme tässä sarjassa. Kilpailu pelipaikoista kuuluu olennaisesti lajiin. Ulkopuolinen vahvistus ei marssi avauskokoonpanoon, jos kotkalaisrungosta löytyy parempi pelaaja, Joki sanoo.

Joukkueessa on myös uusia tulokkaita, ja ovet ovat aloittelijoille edelleen auki.

— Kesällä otamme uusia harrastajia mukaan tiistaiharjoituksiimme. Tarkoitus on saada lähivuosina kakkosjoukkue 4. divisioonaan, jotta saisimme pelikokemusta yhä uusille pelaajille, Thesleff kertoo.

Kauden avausottelu Kotka Eagles—Oulu Northern Lights pelataan Karhulan keskuskentän tekonurmella lauantaina kello 16.