Yrttipuutarha Redutin ja Norssalmen sillan välinen alue on siivottomassa kunnossa

20.4.2017 6:57
Kuva: Raimo Eerola
Hampurilaisketjun pakkaukset eivät päädy jäteastiaan.
Hampurilaisketjun pakkaukset eivät päädy jäteastiaan.

Hampurilaisen mutustelu merta katsellen lienee mukavaa puuhaa. Jätteet voi vatsan täytyttyä nakata häpeilemättä auton ikkunasta ulos, kuten näyttää tapahtuvan Merituulentien ja Haukkavuorenkadun risteyksen rajaamalla ranta-alueella. Onpa sinne joltain unohtunut sohvakin.

Paikan päällä Kari Korkolainen ja Marja-Leena Hassinen ulkoiluttavat koiriaan. Hassinen kertoo kävelevänsä reittiä jopa kolme kertaa päivässä.

— Hovinsaarelta on Katariinanniemeen kiva reitti, mutta tämä paikka kaipaisi perusteellista puhdistusta ja betoniporsaita autoille, jotta roskaaminen loppuisi, hän ehdottaa.

Betoniporsaat voisivat tosiaan hillitä roskaamista, mutta ne myös vaikeuttaisivat puistotyöntekijöiden omaa työskentelyä alueella.

— Ihan hirveää. Olen ollut parina kesänä puhdistamassa aluetta, josta osa kuuluu puistotoimiston huollettavaksi. Kyllä siinä kirosanat lentelivät. Toinen karmeassa kunnossa oleva alue on juuri Norssalmen sillan mattolaituri, puhisee vihersuunnittelija ja etumies Tarja Hernetkoski Kotkan puistotoimesta.

Lue lisää torstain Kymen Sanomista.

Essi Kesti