Nuorkauppakamari houkuttelee popup-yrittäjiä Kotkaan toukokuuksi

20.4.2017 14:12
Kuva: Kimmo Seppälä
Kotkassa on ollut popup-myymälöintä ennenkin, esimerkiksi Kotkan Taideseuran pitämänä.
Kotkassa on ollut popup-myymälöintä ennenkin, esimerkiksi Kotkan Taideseuran pitämänä.

Kotkan Nuorkauppakamari tuo Kotkansaarelle Popup Kotka -tapahtuman 15.–28. toukokuuta. Tapahtuman ideana on tarjota yrittäjille ja yhteisöille mahdollisuus kokeilla, millaista on toimia Kotkan keskustan liiketiloissa.

Tapahtuman aikana kiinteistönomistajat antavat toimijoille tyhjänä olevia liiketilojaan lyhytaikaiseen käyttöön ilmaiseksi. Tiloihin voi perustaa popup-myymälän, kivijalkakaupan tai showroomin vähintään yhden päivän ajaksi. Mukana olevat vapaat tilat on jo merkitty Popup Kotka -tarroin.

Tapahtumasta odotetaan vilkasta. Tiloja riittää myös huhtikuun lopussa mukaan lähteville.

Projektipäällikkö Kalle Salli Nuorkauppakamarilta uskoo, että tapahtuma tulee täyttämään odotuksensa. Mukana on hyvin erilaisia yrityksiä ja yhteisöjä.

— Keskustaa saadaan elävöitettyä, kiitos kiinteistönomistajien ja lupaavien yrittäjien. Innolla odotan, että yleisö löytää tapahtuman. Popup-liikkeistä on loistava mahdollisuus hankkia vaikkapa kouluista valmistuville lahjoja, Salli vinkkaa.

Projekti on toteutettu aiemmin paikallisten Nuorkauppakamareiden toimesta Turussa, Salossa ja Hämeenlinnassa.

Kotkan Nuorkauppakamari voitti viime vuonna Cursorin järjestämässä Aito teko, rohkea veto -ideakilpailussa Popup Kotka -projektisuunnitelmalla 5 000 euron tuen projektin toteutukseen.