Lähes kaikki Kymenlaakson kasiluokkalaiset lähtevät mukaan Taidetestaukseen

16.4.2017 18:11
Kuva: Sari Tauru
Taidetestaajat-hankkeessa kahdaksluokkalaiset pääsevät kurkistamaan myös kulissien taakse.
Taidetestaajat-hankkeessa kahdaksluokkalaiset pääsevät kurkistamaan myös kulissien taakse.

Lähes kaikki Suomen yläkoulut ovat ilmoittautuneet mukaan Taidetestaukseen lukuvuodeksi 2017–2018.

Vierailut kulttuurikohteisiin alkavat syyskuussa 2017. Ohjelmaa tarjoaa 55 taideorganisaatiota tai työryhmää eri puolilta Suomea.

– Tilastokeskuksen mukaan Suomessa on tällä hetkellä 58 855 seitsemäsluokkalaista. Koulujen ilmoittautuminen taidetestaukseen lukuvuodelle 2017–2018 on juuri päättynyt ja mukaan ilmoittautui 58 471 nuorta eli melkein kaikki koulut lähtevät mukaan, iloitsee vastaava koordinaattori Anu-Maarit Moilanen Suomen lastenkulttuurikeskusten liitosta.

Kymenlaaksosta Taidetestaajiksi ilmoittautui 1735 oppilasta eli 99,3 prosenttia koko alueen kahdeksasluokkalaisista.

Jokainen Taidetestaukseen osallistuva 8. luokka saa mahdollisuuden vierailla kahdessa kulttuurikohteessa. Toinen suuntautuu omaan maakuntaan ja toinen pääkaupunkiseudulle. Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden maksavat sekä oppilaiden että opettajien matkat ja pääsyliput.

Kulttuuria tarjotaan molemmilla kotimaisilla kielillä, osa laitoksista tai ryhmistä tuottaa saman esityksen sekä suomeksi että ruotsiksi.

Itse kohteessa nuoret pääsevät tutustumaan taiteen lisäksi siihen, miten taideteos syntyy, millaista on taiteilijan työ tai mitä asioita tapahtuu ennen kuin esitys on valmis.

Pekka Kimpanpää