Hamina julkaisi kaakon uimarantaluettelon — kaipaako se päivittämistä?

16.4.2017 9:30
Kuva: Sari Tauru
Haminan Pitkät hiekat on yksi alueen uimarannoista.
Haminan Pitkät hiekat on yksi alueen uimarannoista.

Haminan kaupunki julkaisi tällä viikolla Haminan, Miehikkälän ja Virolahden uimarantaluettelon. Sen mukaan Haminan seudulla on yksi yleinen uimaranta — Haminan Pitkät hiekat — ja liuta niin sanottuja pieniä yleisiä uimarantoja.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa yleiseksi uimarannaksi katsotaan ranta, jossa uimakauden aikana — kesä-elokuussa — odotetaan käyvän vähintään sata uimaria päivässä.

Pieniä yleisiä uimarantoja ovat Haminassa Rampsinkari, Mustaniemi, Vähäjärvi, Merkjärvi, Salmenvirta, Neuvoton ja Savilahti. Virolahdella pieniä yleisiä uimarantoja ovat Pyyhinlampi, Huvisaari, Kiiskinjärvi ja Klamila. Miehikkälästä on listattu Lapjärvi, Vallanjärvi, Kalliokoski, Syväjärvi, Halmaanjärvi, Likolampi, Myllylampi, Hurttala ja Muurikkala.

Onko uimarantalista oikea vai kaipaako se päivittämistä? Kuntalaisilla ja muilla asianosaisilla on nyt mahdollisuus kertoa mielipiteensä.

Kommentit on toimitettava kirjallisesti 28. huhtikuuta mennessä, osoitteeseen Haminan kaupunki, Terveysvalvonta, PL 70, 49401 Hamina tai sähköpostitse osoitteeseen terveystarkastaja@hamina.fi.

Riina Lehtoranta