Risujen poltto pihalla ärsyttänyt lauantaina monia Kotkassa — naapurille ei mennä sanomaan asiasta itse, vaan soitetaan palokunta paikalle

15.4.2017 19:20
Kuva: Tiina Räikkönen
Risujen poltto ja siitä syntyvä savu ovat kuumentaneet tunteita Kotkassa lauantaina.
Risujen poltto ja siitä syntyvä savu ovat kuumentaneet tunteita Kotkassa lauantaina.

Kotkan palolaitoksen yksiköt ovat käyneet lauantaina useamman kotkalaisen omakotitalon pihalla, kun naapurit ovat tehneet hätäkeskukseen ilmoituksen vahvasta savun hajusta. Tarkkasilmäiset ja -nenäiset naapurit eivät ole kuitenkaan ilmoittaneet tulipalosta, vaan risujen poltosta, joka on taajama-alueella kiellettyä.

— Kaikissa tänään ilmi tulleissa tapauksissa kaava on ollut sama. Soittaja on tiennyt, että tulipaloa ei ole, mutta häntä on ärsyttänyt naapurustossa meneillään oleva risujen ja puutarhajätteiden poltto, joten hän on soittanut palokunnan paikalle, sanoo Kotkan palolaitoksen päivystävä palomestari Miikka Leinonen.

Kotkan palolaitoksen palomiehet ovat lähteneet tänään lauantaina useamman kerran omakotitalojen pihoille lopettamaan risujen polton. Sammutustöihin palomiesten ei ole tarvinnut ryhtyä, vaan tulen sammutus on jätetty risujen polttajan tehtäväksi.

— Asiasta on keskusteltu ihan sulassa sovussa. Moni luulee, että puutarhajätteitä voi poltella omalla pihalla pienessä tynnyrissä, mutta tämä ei myöskään ole sallittua, Leinonen huomauttaa.

Taajamissa puutarhajätteet tulee kompostoida tai ne voi viedä jäteasemalle.

Marjo Latvanen