Haminalainen mopoilija kuoli saamiinsa vammoihin

28.3.2017 9:29 | Päivitetty: 28.3.2017 10:44

Haminassa maanantaina iltapäivällä sattunut mopo-onnettomuus on vaatinut kuolonuhrin. Mopoa ajanut 2000-luvulla syntynyt nuorukainen menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa.

Onnettomuus sattui hieman ennen kolmea iltapäivällä Haminan paloaseman edustalla Helsingintien ja Puuropytyntien risteyksessä. Mopoilija oli saapunut risteykseen pakettiauton perässä. Hänellä oli tarkoitus jatkaa matkaa Haminan suuntaan.

Samaan aikaan risteysalueelle oli saapunut lava-auto, joka aikoi kääntyä vasemmalle Kotkan suuntaan. Lava-auto oli tilanteessa väistämisvelvollinen.

Lava-auton kuljettaja on kertonut, että hän oli nähnyt risteykseen saapuneen pakettiauton, mutta ei nähnyt sen takana tullutta mopoa. Lava-autoa kuljetti vuonna 1945 syntynyt kotkalaismies. Hän ei loukkaantunut törmäyksessä.

Mopo osui suoraan lava-auton keulaan ja tuulilasiin. Mopon polttoainesäiliö vaurioitui törmäyksessä, ja mopo syttyi tuleen. Mopoilija toimitettiin ambulanssilla hoidettavaksi Kymenlaakson keskussairaalaan, jossa hän menehtyi myöhemmin maanantaina.

Päihteillä ei epäillä olleen osuutta onnettomuuteen. Poliisin mukaan kolarin osapuolilla ei myöskään ollut erityisen suuri tilannenopeus.

Riina Lehtoranta