Miehet pyrkineet autoihin Paimenportin liikennevaloissa — poliisi toivoo ilmoitusta, jos tilanne toistuu

27.3.2017 10:37 | Päivitetty: 27.3.2017 14:27
Kuva: Sari Tauru
Paimenportin risteyksessä on normaalin liikenteen seassa ollut kyydin kyselijöitä. Arkistokuva.
Paimenportin risteyksessä on normaalin liikenteen seassa ollut kyydin kyselijöitä. Arkistokuva.

Ulkomaalaisilta näyttäneet miehet ovat viime viikolla ja viikonloppuna pyrkineet sisään autoihin Paimenportin risteyksessä Kotkassa. Komisario Ilari van der Steenin mukaan Kaakkois-Suomen poliisi on kuullut muutamasta tapauksesta, mutta ei ole saanut hätäkeskukselta hälytystä Paimenportille juuri silloin, kun tekijät ovat paikalla.

— Jos vastaavia tilanteita tulee, toivomme autoilijoiden soittavan saman tien hätäkeskukseen. Poliisi voi sitten tarkistaa tilanteen, sanoo van der Steen.

Viime viikolla miehet olivat van der Steenin mukaan pyrkineet sisään liikennevaloihin pysähtyneisiin autoihin. Kun toivottua kyytiä ei ollut heltynyt, olivat miehet syljeskelleet autojen päälle.

Van der Steen kertoo kevään ja kesän tuovan yleensä katukuvaan monenlaisia kerjääjiä, rahankerääjiä ja kaupustelijoita. Kerjääminen sinänsä ei ole lainvastaista, mutta jos se tai kaupustelu äityvät kovin häiritseväksi, kannattaa silloinkin olla yhteydessä hätäkeskukseen.

— Kerjäämiseen ja kaupusteluun saattaa liittyä rahankeräysrikos, petoksen yritys tai muu vilppi, muistuttaa van der Steen.

Uutista muokattu kello 14.25. Täsmennetty yhtä virkettä niin, että tietolähde (poliisi) käy selvemmin ilmi.

Riina Lehtoranta