Veneen rekisteröintitilanne syytä tarkistaa ennen veneilykauden alkua

15.3.2017 17:00
Kuva: Raimo eerola
Ennen veneilykauden alkamista on veneen rekisteröintitilanne Trafin mukaan hyvä tarkistaa.
Ennen veneilykauden alkamista on veneen rekisteröintitilanne Trafin mukaan hyvä tarkistaa.

Trafi patistaa veneilijöitä tarkistamaan veneidensä rekisteröintitilanteen. Rekisteröimätöntä venettä ei saa käyttää vesiliikenteessä. Jos oman veneen rekisteröinnistä tai tietojen päivittämisestä on kulunut jo vuosia, kannattaa varmistaa, ettei vene ole joutunut niin sanottuun passiivirekisteriin.

Vesikulkuneuvojen rekisteröintiä koskevaa lakia uudistettiin vuonna 2007. Tällöin veneen omistajien tuli päivittää veneen tiedot eli käytännössä rekisteröidä veneensä uudelleen. Jos veneen tietoja ei päivitetty kolmen vuoden siirtymäajan kuluessa, sen tiedot poistettiin rekisteristä. Käytännössä maistraatti siirsi tiedot passiivirekisteriin. Trafille siirtyivät vesikulkuneuvot, jotka olivat maistraatin aktiivisessa rekisterissä elokuun 1. päivänä 2014.

— Uuden veneilykauden alkaessa haluamme muistuttaa kaikkia veneilijöitä siitä, että rekisteröimätöntä venettä ei saa käyttää vesiliikenteessä. Yhä käytössä, mutta passiivirekisterissä olevat veneet kannattaa ehdottomasti rekisteröidä nyt, niin selviää kaikista helpoimmalla, yksikönpäällikkö Ville Räisänen Trafista toteaa.

Hänen mukaansa vielä nykyisin pystyy tarkistamaan passiivirekisterissä olevan veneen tiedot, joten veneen saa helposti takaisin aktiivikäyttöön. Helpoiten oman veneen rekisteritilanteen voi Räisäsen mukaan tarkistaa netissä Trafin oma asiointi -palvelussa.

Mikäli vene ei näy rekisterissä, vene pitää rekisteröidä uudelleen.

ANTTI-JUSSI LARVIO