Avustaja kirjoitti lääkereseptin kuolleelle eläimelle - tuomittiin kymmenistä väärennyksistä käräjäoikeudessa

14.3.2017 11:53

Eläinlääkärin avustajana toiminut nainen tehtaili kymmenittäin reseptiväärennyksiä Haminassa. Lisäksi nainen kavalsi eläinlääkärille kuuluneita varoja lähes 5000 euroa. Teot tapahtuivat vuonna 2012.

Eläinlääkärin vastaanotolla työskennellyt nainen otti vastaan asiakkaiden rahoja, mutta ei tilittänyt kaikkia varoja työnantajalle. Työsuhteen aikana nainen väärensi lääkereseptejä, joilla hän haki eri apteekeista keskushermostoon vaikuttavia kipulääkkeitä.

Työnantaja havahtui väärinkäytökseen, kun yhdestä apteekista otettiin yhteyttä epäiltyyn väärennökseen liittyen. Samoihin aikoihin työnantaja ryhtyi selvittämään tilinpidossa ilmenneitä epäselvyyksiä.

Käräjäoikeudessa nainen kiisti syytteet. Naisen mukaan kaikki reseptit olivat eläinlääkärin allekirjoittamia. Hän myös kertoi eläinlääkärin itse sekoittaneen kassan ja ottaneen rahat itselleen.

Eläinlääkäri kertoi oikeudessa, ettei hän käyttänyt toimenpiteissään sellaista kipulääkettä, jota varten reseptit oli tehty. Yhdellä kerralla resepti oli kirjoitettu eläimelle, joka oli lopetettu edellisenä vuonna. Vyyhdin paljastaneessa tapauksessa lääkettä oli kirjoitettu huomattavan iso satsi. Eläinlääkärin mukaan hän ei koskaan määräisi niin paljoa kipulääkettä.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi 36-vuotiaan naisen kavalluksesta ja 46 väärennyksestä kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukeen. Lisäksi nainen velvoitettiin korvaamaan kavalletut varat entiselle työnantajalleen ja tämän oikeudenkäyntikulut.

Käräjäoikeus antoi päätöksen helmikuussa. Nainen on ilmoittanut tyytymättömyyden tuomioon.