Tesla-selvityksestä ei anneta tietoja julki

27.1.2017 18:05
Kuva: Teslamotors/Alexis Georgeson

Finpron konsultilla teettämää selvitystä Teslan-tehtaan mahdollisista sijoitusalueista ei ainakaan vielä aiota julkistaa. Myöskään yksittäisiä tietoja Tesla-kisassa esimerkiksi hyvin pärjänneistä kunnista tai seutukunnista ei Finpron Invest in Finland-yksikön johtaja Antti Aumon mukaan anneta julkisuuteen.

— Pyydän anteeksi, mutta en voi nyt avata sen selvityksen tuloksia, Aumo toteaa kysymykseen oliko Vaasa nostettu konsulttiselvityksessä ykkösvaihtoehdoksi Teslan Gigafactoryn sijoituspaikkakunnista.

Hän perustelee konsulttiselvityksen sisällön panttaamista muun muassa sillä, että se sisältää kuntien antamaa luottamuksellista tietoa. Selvityksen julkistaminen voisi Aumon mukaan hyödyttää myös muita maita, jotka kilpailevat Teslan tehdashankkeesta Suomen kanssa.

Selvitys esiteltiin elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk.) viime keskiviikkona, jolloin Lintilä ilmoitti, että esitystä Teslan miljardihankkeen sijoittumisesta Suomeen valmistellaan yhdessä Vaasan kanssa. Lintilä ei ilmoituksessaan viitannut konsulttiselvitykseen, vaan totesi päätöksensä olevan ministeriön linjauksen.

Aumon mukaan Teslan miljardiluokan hankkeesta Suomessa käytyyn kisaa osallistui kymmenkunta kaupunkia tai seutukuntaa. Myöskään niille ei ole kerrottu menestymisestä kisassa.

T

Antti-Jussi Larvio