Kantasatamapäätöksiä saadaan lisää tiistaina

18.4.2016 20:22
Kuva: Juhana Lappalainen
Purkuluva Kantasataman halleille ovat yhtä lukuunottamatta valmiina.
Purkuluva Kantasataman halleille ovat yhtä lukuunottamatta valmiina.

Kotkan kaupunginhallitus kuuli maanantaina Kantasatama-hankkeen tilannekatsauksen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Elomaan mukaan kaupunginhallituksen jäsenet olivat tyytyväisiä hankkeen tilanteeseen, eikä huomautettavaa ollut.

— Kaupungin vastuiden rajaukset ovat kuitenkin tiukat, sillä kyseessä on yksityinen hanke. Pasaatin rakentaminen oli erilainen, koska siihen sitoutui Toriparkki. Nyt sellaisia ei rakenneta, Elomaa sanoi.

Hankkeen suunnittelun, valmistelun ja rahoitushankinnan työt ovat nyt vauhdissa ja vapaana hallinto-oikeudessa olleista valituksista.

— Kaupunginhallitus ohjeistanee valmistelua ja neuvotteluja jatkossakin. Mutta tarvitaan myös rahoituspäätöksiä, kertoo kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen.

Ensimmäisenä kaupunkisuunnittelulautakunta ottaa kantaa lisämäärärahan tarpeeseen liittyen Kantasatamassa olevien varastohallien omistussuhteisiin. Kokous on tiistaina. Lopullisesti asian päättää kaupunginvaltuusto.

Hankkeen kansainvälinen ohjausryhmä kokoontuu puolestaan keskiviikkona Lontoossa ja siellä kaupunkia edustaa Henry Lindelöf.

Issu Huovinen