Kotkan Euromarket myydään — Siwat ja Valintatalot muuttuvat K-marketeiksi

12.4.2016 10:51 | Päivitetty: 12.4.2016 14:07
Kuva: Sari Tauru

Kesko Oyj:n tytäryhtiö Ruokakesko Oy on ostanut Suomen Lähikauppa Oy:n koko osakekannan pääomasijoittaja Tritonilta. Suomen Lähikaupan Siwat ja Valintatalot muutetaan K-marketeiksi. Kotkassa on 12 Siwaa ja yksi Valintatalo.

Osakekauppana toteutetun yritysoston velaton kauppahinta on noin 60 miljoonaa euroa. Suomen Lähikaupan liikevaihto vuonna 2015 oli 935,7 miljoonaa euroa, ja sillä on noin 600 Siwaa ja Valintataloa ja noin 3 800 työntekijää.

— Strategiamme mukaisesti haemme kasvua päivittäistavarakaupassa uudistamalla ja kasvattamalla lähimarkkinaverkostoamme. Suomen Lähikaupalla on erinomaisia liikepaikkoja, ja yrityskaupan myötä pystymme toteuttamaan strategiaamme suunniteltua nopeammin ja merkittävästi pienemmillä investoinneilla. Kauppa mahdollistaa myös merkittävät synergiaedut, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander tiedotteessa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) ilmoitti maanantaina hyväksyvänsä yrityskaupan. Kaupan hyväksymisen ehtoina KKV velvoitti Ruokakeskon myymään kilpailijoilleen 60 Suomen Lähikaupan myymälää ja jatkamaan määräajaksi hankintoja Suomen Lähikaupan käyttämältä tukkutoimittajalta. Kymenlaaksossa yksi myytävistä myymälöistä on Kotkansaaren Euromarket. Lista kaikista myymälöistä, joiden myymiseen Kesko sitoutuu, löytyy Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkosivuilta.

Kesko aloittaa Siwojen ja Valintatalojen muuttamisen K-marketeiksi toukokuussa. Tavoitteena on saada muutostyöt valmiiksi seuraavan vuoden aikana. Samaan aikaan käynnistyy mittava koko K-market-ketjun uudistaminen.

Marja Luumi