Kotkan kaupunki ei ollut osapuolena ESS Warehousen ja Kotkan Kantasataman kehityksen sovussa

11.4.2016 6:31
Kuva: Raimo eerola
Sopu syntyi herrojen mielestä helposti. Kuvassa oikealla Samuel Sterling, Cameron Sawyer ja Tommy Holmström.
Sopu syntyi herrojen mielestä helposti. Kuvassa oikealla Samuel Sterling, Cameron Sawyer ja Tommy Holmström.

Kotkan kaupunki purki vuokrasopimuksen galleriaa Kantasatamassa pitäneen ESS Warehousen kanssa 2. syyskuuta 2015. Syynä tähän oli yhtiön maksamattomat vuokrat maa-alasta gallerian alla.

— Tiedossani ei ole, että yhtiön kanssa käytäisiin tällä hetkellä mitään neuvotteluja entisen vuokra-alueen maksamattomista vuokrista, kertoo kaupunginlakimies Marianna Ruonala.

Hän lisää, että kaupungin normaaliin käytäntöön kuuluu, että vuokrat siirtyvät aikanaan perintään, jos ne eivät vapaaehtoisesti kerry.

— Purkautunut vuokraoikeus ei kuitenkaan palaudu, vaikka vuokrat maksettaisiin.

Ruonalan mukaan rästissä olevien vuokrien summa ei ole merkittävä.

ESS Warehouse ja Kotkan Kantasataman kehitys julkaisivat viikko sitten tiedon, että he ovat päässeet sopuun kehityshanketta hidastaneesta kiistasta.

Kantasataman kehitys ilmoitti vuokranneensa entisen galleriarakennuksen ESS Warehouselta kahdeksi vuodeksi.

Vuokrasumman hankekehittäjä Cameron Sawyer määritteli markkinahintaiseksi. Hän sanoi, ettei muuta sopurahaa liikkunut asiassa.

ESS Warehousen omistaja Samuel Sterling puolestaan ilmoitti vetäneensä hanketta hidastaneet kaavavalitukset pois Itä-Suomen hallinto-oikeudesta.

— Kotkan kaupunki ei ollut tämän sovun osapuolena, joten olemme lehtitietojen varassa siitä, mitä on sovittu tai sanottu sovitun, kaupunginlakimies muistuttaa.

Hän lisää, että kaupungilla on luonnollisesti halu edistää Kantasatama-hanketta.

— Kuitenkin ESS Warehouselta perittävät maksamattomat vuokrat ovat aivan eri asia kuin se, mitä Kantasatamassa olevalle rakennukselle tapahtuu.

Lue aiheesta lisää päivän lehdestä tai Kymen Sanomien mobiilisovelluksesta.

Issu Huovinen